Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Симидчиев, ДБ: Ковид сертификатът трябва да важи и за депутатите

Политика

Проф. Симидчиев, ДБ: Ковид сертификатът трябва да важи и за депутатите

Проф. Симидчиев, ДБ: Ковид сертификатът трябва да важи и за депутатите - Tribune.bg
Снимка:

Ковид сертификатът трябва да важи и за депутатите, както за нашите избиратели, посочи в декларация от името на група проф. Александър Симидчиев от „Демократична България“/ДБ/. По думите му е тежка липса на морал от страна на народните представители, ако не се съобразят с избирателите си.

„Тази територия /бел.ред.на Народното събрание/ е място за срещи и територията има характеристики, надвишаващи тези на работното място“, настоя проф. Симидчиев. За него е неуместно институционалното бавене на този въпрос, което води до разширяване действията на ковид. „Когато говорим за дискриминация и права, трябва да кажем, че чл. 28 от Конституцията защитава най-висшето право, а това е правото на живот на българските граждани“, аргументира се Симидчиев. Той припомни и ролята на зеления сертификат, която е да удостовери, че не сме опасност за околните.

„Дори Албанският парламент задължи депутати и министри да се ваксинират като проява на лидерство. Нека се обединим зад решение, което ние ще предложим“, призова от трибуната проф. Симидчиев от ДБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети