Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Вили Лилков: МОЧА да се премахне веднага!

Политика

Проф. Вили Лилков: МОЧА да се премахне веднага!

Проф. Вили Лилков: МОЧА да се премахне веднага! - Tribune.bg
Снимка:

„Има решение на СОС той да бъде премахнат, а дебатите какво ще има на негово място не могат да бавят демонтирането му“, заявява в позиция, разпространена до медиите кандидатът за кмет на „Синя София“ проф. Вилил Лилков.

„Всичко по този въпрос вече отдавна е казано. Липсата на политическа воля не може да се скрие зад процедурни дребнавости и градоустройствена бюрокрация“, категоричен е още той.

Проф. Лилков поясвяна, че монументът на съветската армия в центъра на София не е градоустройствен, а политически проблем от национално значение. Той символизира съветската окупация на България и се подиграва с достойнството на българските граждани. Неговото премахване изисква категорична политическа позиция и целенасочени управленски действия.

„Кандидатирах се за кмет на София и защото видях липсата на такава решителност в посланията на останалите кандидати и призовавам Вас, управляващите, които имате цялата власт – премахнете този унизителен символ СЕГА, а не утре!“, приключва обръщението си кандидатът на разочарованите от избора на Терзиев, издигната от ПП-ДБ, определящи се като автентични десни избиратели.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати