Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Прокуратурата протестира регистрацията на партията на Божков

Политика

Прокуратурата протестира регистрацията на партията на Божков

Снимка:

Прокуратурата протестира решението за регистрацията на партията на обвиняемия Васил Божков – „Българско лято“.

Преди дни магистратите от Софийски градски съд разрешиха регистрацията. Още в зала държавното обвинение протестира, тъй като според прокуратурата в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена. Според прокуратурата лъвът на емблемата на партията има прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и на емблемата на Български монетен двор. След справка съдът посочи, че изображенията се различават и отхвърли искането на прокуратурата за експертиза по темата.

Крайният срок за регистриране на партията в ЦИК и включването ѝ в предизборната надпревара е 17 февруари.

Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, изнудване, опит за подкуп, търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности. Последните обвинения, които бяха повдигнати на Божков са за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени престъпления. Сред тях – убийства, изнудвания и други тежки престъпления. Освен за ръководене на престъпна, Божков има обвинения за подбудителство към убийството на четири лица.

Бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства.  


Коментари (7)

кесо Българският съд, най-хуманния съд в света!
И в тази връзка аз викам СГС да оправдае това "признание" като вземе "историческо решение" партията на Черепа направо да бъде призната за успешно класирана на изборите на 4 април. Това ще бъде истинска "революция" в изборната практика у нас и по светв
12.02.2021 15:00 / Отговор
Бих гласувала за тази партия на Божков Бих гласувала за тази партия , но би било напразно. Божков по законен начин не би могъл да отмъсти на Борисов. И гласът ми ще отиде на вятъра. / както впрочем ако го дам за всяка друга малка извънпарламентарна такава./
Всеки глас на всеки гласоподавател е безценен и много трябва да се мисли КОЙ би могъл да освободи народа от тиранията на ГЕРБ.
Естествено това би бил най-малко възможният в коалиция с ГЕРБ. А именно възможно най-възможният възможен и близко стоящ до управлението на България и с най-ясна програма за това. И това е БСП .
За съжаление или радост , но е факт !
12.02.2021 15:15 / Отговор
ХА Добре ли плаща черепа, че такава защита му дръпна?
12.02.2021 15:22
знаем Тартаковер че би гласувал за партията на Божков, но все пак работиш за комунистите. Народ, който би гласувал за партията на Божков заслужава да бъде ограден с телени мрежи и обявен за световен резерват на тъпотията. Да ни показват като редки животни.
12.02.2021 15:34
ЛУДИЯ ДНЕС СИ МИСЛИ, ЧЕ Е ЖЕНА......................В БСП/БКП ВСИЧКИ СА ТАКИВА............... НИНОВА И БОЙКИКЕВ ЩЕ ГИ ДОВЪРШАТ.....
12.02.2021 17:31
ха ха явно комундето е пило двойна доза дрога
12.02.2021 15:27 / Отговор
прокуратурата се опитва да наложи някаква нормалност, затова е мразена.
12.02.2021 15:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още