Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Прокуратурата с жалба срещу отказа за заличаването на БНС-Еделвайс

Политика

Прокуратурата с жалба срещу отказа за заличаването на БНС-Еделвайс

Прокуратурата с жалба срещу отказа за заличаването на БНС-Еделвайс - Tribune.bg
Снимка:

Софийска градска прокуратура внесе жалба срещу решението на Софийски градски съд, с което бе отказано заличаване на БНС-Еделвайс.

СГП иска от Апелативен съд-София град да отмени решението на първата инстанция като неправилно и незаконосъобразно, както и постановено след неправилна преценка и анализ на събраните по делото доказателства. Изложени са и мотиви за това, съобщават от прокуратурата.

СГП намира, че дейността на БНС-Еделвайс е противоконституционна, различава се от декларираното в устава, като целите и дейностите се ползват за прикритие на действително целящи действия, насочени към разпалване на расова, етническа и религиозна вражда, а съдът не е направил необходимото да сравни съдържанието на устава с практическата дейност на самата партия.

Предстои насрочване на делото на втора инстанция.

От прокуратурата посочват, още че БНС-Еделвайс е организатор на т.нар. Луковмарш, който се провежда ежегодно, като участниците са в униформи, с факли и под строй, а също така в марша участват и чуждестранни националистически организации, някои от които забранени в други държави. Маршът се провеждал поради заявената от сдружението позиция за идейната му близост със Съюза на българските национални легиони, воден от генерал Луков, посочват от прокуратурата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати