Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Промени в правилника на парламента. „Възраждане“ без председателство на Комисията за службите

Политика

Промени в правилника на парламента. „Възраждане“ без председателство на Комисията за службите

Промени в правилника на парламента. Възраждане без председателство на Комисията за службите - Tribune.bg

Предложение с вносители лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, и ген. Атанас Атанасов отнема председателството на "Възраждане" върху Комисията за контрол над службите за сигурност. Това сочи проект на решение за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, публикуван на интернет страницата на парламента.

С проекта се предлага ротационният принцип за председателстване на комисията да отпадне, тъй като комисията не провеждала редовно своите заседания, не внася доклади по отчети и законопроекти. Лидерите на парламентарните групи предлагат и НС сам да определи кой да бъде постоянен председател на Комисията, както и да определи членовете ѝ.

Мииналата седмица председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че Николай Дренчев от "Възраждане" ще председателства комисията.

Още в петък сутринта, обаче, лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски поиска председателството на "Възраждане" да бъде отнето с мотива, че е застрашена националната сигурност, и определи "Възраждане" като проруска партия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети