Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Промени в Закона за патентите уреждат представителството на индустриалната собственост

Политика

Промени в Закона за патентите уреждат представителството на индустриалната собственост

Снимка:

Задължителна застраховка ще гарантира отговорността на лицата

Народното събрание прие без разисквания на първо четене промените в Закона за патентите и регистрацията на полезните модели, с които се урежда представителството на индустриалната собственост и ще се повиши качеството на административното обслужване.

Разпоредбите в новата глава "Представители по индустриална собственост" регламентират дейността по представителство по индустриална собственост, обособени правила по вписване на тези лица, дружества или съдружия в регистрите, издаване на удостоверение, спирането и прекратяването на дейността, отписването от регистъра и обезсилването на издаденото удостоверение.

Предлага се задължителна застраховка "професионална отговорност" за лицата, които ще представляват индустриалната собственост, като по този начин ще се гарантира покриване на отговорността за вредите, вследствие на неправомерни действия. Предвидено е минималната застрахователна сума за едно застрахователно покритие да бъде 20 хил. лв. и 60 хил. лв. за всички застрахователни събития за срока на застраховката.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още