Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Промените в Закона за МВР влизат на първо четене в Народното събрание

Политика

Промените в Закона за МВР влизат на първо четене в Народното събрание

Промените в Закона за МВР влизат на първо четене в Народното събрание - Tribune.bg
Снимка:

В рамките на днешния парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят шестима министри

Създаването на нова Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”, юридическо лице, ще обсъждат депутатите с промени в Закона за МВР, които влизат на първо четене в парламента, съобщава БНР.

В състава на Дирекцията ще се включат досегашните Специализиран отряд "Борба с тероризма" и „Жандармерия”. Целта е да се постигне по-добро управление на ресурсите и материално обезпечаване при спазване на принципите на йерархичност и субординация.

Предвижда се служителите да изпълняват задълженията си при условията на първа категория труд. Предлага се Научноизследователският институт по криминалистика да стане Национален институт по криминалистика. 

В рамките на днешния парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят шестима министри. Очаква се министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да информира за водната криза в община Перник.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Сметко Парадокси- закон за министерството, а не за вътрешните работи(които и да са). Работещите в МВР не се ползват от закона- преобразувани - едни на дъното други с високи доходи- а други - курортите в ДКСИ ползват привилегиите на параграф 86. Пародия на реформа- за 300 души няма пари за осигуровки и преобразувани, за 3500 пенсионери в МВР има пари и за пенсии и за заплати. За едни може за други не...Това ли е реформата ви. Служител ЛРТП - шофьор с двойна заплата спрямо млад полицай. А хибридите 6500 човека в бюджетната сфера с 2-3 хил.лв. доход(пенсия+заплата ) майчинство 380 лв. Няма пари за болнични, а ни търсите осигуровки БЕЗСРАМНИЦИ.
29.11.2019 23:44 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети