Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите приеха оставката на Христо Иванов. ИТН: Направи Конституцията на саздърма

Политика

Депутатите приеха оставката на Христо Иванов. ИТН: Направи Конституцията на саздърма

Депутатите приеха оставката на Христо Иванов. ИТН: Направи Конституцията на саздърма - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите няма да решат кой да ни представлява на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. След председателския съвет парламентът одобри да обсъди прекратяване на пълномощията на народния представител от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Христо Иванов.

Прекратяването на пълномощията му беше одобрено от 225-ма народни представители. 

Оставката на Иванов обаче предизивика сериозен спор е пленарната зала. Първи на трибуната излезе Тошко Йорданов  който заяви, че парламент започва с добро решение - а именно оставката на Христо Иванов

„Христо Иванов беше най-вреден. Фиксацията на Христо Иванов направи Конституцията на саздърма. Това е най-некадърният юрист и ако беше морж щеше да се справи по-добре“, заяви Йорданов. По думите му с „изхвърлянето на Христо Иванов този парламент ще има по-добра компетенция оттук нататък“.

На трибуната излезе Манол Пейков от ПП-ДБ в опит да защити бившия си колега „Г-н Йорданов, на Христо Иванов и камъче в обувката не може да му бъдете, защото сте толкова мъничък“.

Божидар Божанов от ПП-ДБ също се включи в защита: „Съветът на Европа каза, че Конституцията е добра. Господин Иванов се опитваше системно да реши политическата криза. Както се вижда в тази зала, не успя и си подаде оставката“.

Кирил Петков пък опита да потуши страстите като благодари на Христо Иванов „Той беше диалогичен депутат и за мен беше чест да бъде рамо да рамо с него. Благодаря му за самокритиката и да пожелаем всеки от нас да има такава значима роля като него“.

Темата с компетенциите на Христо Иванов продължи от трибуната Тошко Йорданов: „Комисията за психичноболните трябва да я направим постоянна. Щели сме на направим Рая Назарян служебен премиер, явно не можете да помните 6 месеца. Точно заради комплексите на Христо Иванов променихте Конституцията. Вие, законотворци и майки на Конституцията, дадохте меню, от което президентът да избира. Маймуната помни три минути, вие не сте маймуни, защото помните малко повече. Съветът на Европа не е този, който ще казва какво да прави страната с Конституцията. Всички юридически организации казаха, че предложенията в конституцията са тъпи. Вие мажете да страдате колкото си искате, а ние можем да се радваме, че Христо Иванов се маха“. 

Йордан Иванов от ПП-ДБ: Не съм ви казвал, че вашият лидер е виновен за чалгаризацията на страната, защото все пак представлявате български граждани.

БСП също направиха опит да помирят двете страни на пленарната зала като на трибуната излезе Иван Ченчев „Защо след като е ясно, че ще има дискусия, Христо Иванов не е в залата? Вие сте толкова разкъсани в дясното пространство, което ви го взе Борисов. Интересуват ме мотивите на Христо Иванов да подава оставка. Като се провали с Конституцията - защо тогава не подаде оставка? Дали не предотвратява нещо в държавата или улеснява някакъв процес?“

В заключение парламентът одобри председател на комисията, която ще работи по изработване на правилника на НС и това е Анна Александрова от ГЕРБ.

Следващото заседание е на 26 юни от 9 часа. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати