Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проучване на БТВ: ГЕРБ и БСП равни, ако изборите бяха днес

Политика

Проучване на БТВ: ГЕРБ и БСП равни, ако изборите бяха днес

Проучване на БТВ: ГЕРБ и БСП равни, ако изборите бяха днес - Tribune.bg
Снимка:

И този път „Маркет линкс” и БТВ залагат на 5 партии в парламента

Ново проучване на „Маркет линкс“ и БТВ установи, че ако изборите са днес пет партии ще влязат в парламента – ГЕРБ, БСП, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и ДПС.  

ГЕРБ и БСП са с почти изравнен резултат, отчита проучване на обществените нагласи сред 1058 лица над 18 г., в периода 18 – 26 септември 2020 г. по метода на пряко-линото интервю и онлайн анкетата.

Проучване на „Маркет Линкс“Проучване на „Маркет Линкс“

Разликата с предишното проучване от август е във второто и третото място на електоралната подкрепа.

Социологът Добромир Живков коментира, че през последните месеци с плавни темпове управляващата партия губила подкрепа, докато социалистите печелили електорат. Ръстът на доверие към БСП, Живков определи като "неорганичен", заради позиционирането на идеи в политическа пазар.

В контекста на политическата криза у нас, социолозите отчитат повишена нагласа европейските институции да влияят върху разрешаване на вътрешнополитическите проблеми. 71% от запитаните искат Европейската комисия да се ангажира с актуалните събития в страната. Същевременно над половината отговарят, че ЕК няма основание да блокира финансова помощ за България.

Живков уточни, че продължава да е разпространено мнението, че премиерът и ГЕРБ се ползват с доверие в европейските институции.

БТВ БТВ

И успокои, че според проучването, геополитическата ориентация на България към ЕС и НАТО не е застрашена.

БТВБТВ

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

ссс ГЕРБ и БКП равни по резултат,а БКП незнайно как губят тотално в частичните местни избори.
Без да съм специалист по социология,мога да направя една равносметка че,соц.агенциите само лапат мангизи от тези които поръчват проучвания,без реално да могат да им кажат,ако утре се случи така че да отидем на избори,кой ще спечели.
01.10.2020 12:38 / Отговор
Furlata Виещите като флексове за машинно гласуване всъщност са за тотална забрана на изборите, понеже винаги ги губят! Те искат някакъв си граждански контрол, медийно правосъдие и подобни опасни глупотевини, но не и избори! ГЕРБ печели частичните местни избори! Те фалшифицирани ли са, след като се гласува с бюлетини?!! Има ли подадени сигнали за нарушения? Загубилите оспорват ли резултата?
Маркет линкс е агенцията на пачата Бъчварова и даваше 8% преднина на Манолова!!?
01.10.2020 13:12 / Отговор
кесо Абе, тия от "Маркет линкс" май са решили да ударят в земята "специалистите" по "точни" предизборни прогнози от Галъп и Медиана. Дерзайте, другари, винаги може още!
01.10.2020 15:16 / Отговор
Виктор А пък на мен ми намирисва, че и този път Демократична България ще си стоят пред прага на парламента!
02.10.2020 13:45 / Отговор
Яна И за какво бяха тогава протестите, за да затънем още повече. С ДБ и Славчо във властта със сигурност ни очаква четвърта национална катастрофа.
02.10.2020 14:52 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати