Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проверяват субсидиите за превоз на пътници в малките населените места

Политика

Проверяват субсидиите за превоз на пътници в малките населените места

Проверяват субсидиите за превоз на пътници в малките населените места - Tribune.bg
Снимка:

Това разпореди премиерът Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди да се направи проверка на отпускането на субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната. Проверката ще се извърши от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Това стана ясно след среща на Бойко Борисов с транспортния министър Росен Желязков и председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Министър-председателят разпореди да се проверят всички конкретни случаи, изнесени в медиите.

„Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма как да се случва“, заявява премиерът. Борисов изтъква, че са отпуснати 4 милиона лева повече за дотиране на линии, които са за малки населени места. Той поиска да се мисли в посока промяна на модела - за повече справедливост и отговорност, не само от държавата, а и от общините в субсидирането и компенсирането на обществените автобусни превози. Премиерът поиска и конкретни мерки срещу нерегламентирания сив сектор в транспорта.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова заяви, че от организацията са отворени към всички предложения на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за „изсветляването“ на бранша и подобряването на транспортните услуги.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети