Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Психолог: Радеви са в нарцистично умопомрачение да се преживяват като монархична двойка

Политика

Психолог: Радеви са в нарцистично умопомрачение да се преживяват като монархична двойка

Психолог: Радеви са в нарцистично умопомрачение да се преживяват като монархична двойка - Tribune.bg
Снимка:

„Съжалявам, че трябва да го кажа, не обичам да се изразявам така, но вече станаха 5 – 6 г. откакто коментирам Румен Радев. От първите му изяви, когато той бе „инсталиран“, като титуляр в президентската институция, аз съм казвал многократно какво мисля за него и в момента мога само да „досаждам“ с изрази като: „Казах ли ви...?“ – на всички онези, които по разни конюнктурни съображения го намираха за приемлив, или негрешащ, или за техен съратник. За президентшата също имам достатъчно коментари и анализи. Г-жа президентшата, също като съпруга си, така и не успя да се примири с ролята си на „статист“ ,като съпруга на човек, който трябва просто да изпълнява едни предимно церемониални и символни функции. През различни периоди тя се доказа като очевидно суетна, амбициозна и хиперактивна жена. Въпреки, че за известно време ѝ бяха сложили „тапа на устата“, след поредица от публични гафове, тя все пак очевидно много се възбужда от това да е президентша по американски, но не като „майка“, а като „кака на нацията“. Явно и двамата в емоционален и психологичен аспект са в някакво специфично състояние на нарцистично умопомрачение от изкушението, да се преживяват като монархична двойка, в опитите си да консумират с пълни шепи представителна и формална власт.“

Това заяви в интервю за БГНЕС психологът Росен Йорданов.

„Това, което се случва, е нещо съвсем закономерно. Приключва един период, в който очевидно маските ще трябва да паднат, някои хора ще трябва да поумнеят, други да отстъпят не една, не две, а пет крачки назад, особено лидерите“, каза Росен Йорданов и добави, че някои видни представители „Продължаваме промяната“ изглежда все още не са проумели докрай историческото предизвикателство на ситуацията, но се надява, че ще го направят, защото заплахата от регрес и провал е много сериозна.

Психологът подчерта, че президентът Румен Радев е руски проект.

„Румен Радев определено не е президент, който представлява българите. Той е „аватар“ на определени ретроградни цели, конкретни източни геополитически интереси, но не и българските. Нищо, че успя успешно да заблуди мнозина, едни заради „късогледи“ интереси, други по чисто „естетични“ причини тъй като част от нашето общество си „пада“ още по древногръцкия идеал „калокагатия“ (здрав дух в здраво тяло) - добра стойка, добра фигура, мъж правещ коремни преси на 55 – 56 г. Но въпреки това трябва да осъзнаем, че в днешно време това не е достатъчно за да разберем сърцевината и ценностите на човека“, категоричен е той.

Йорданов коментира, че „Възраждане“ са една просто политическа фирма, която добре работи в един мътен политически пазар, в който единствената ѝ работа е да бъде един добър спекулант (трейдър) и да увеличава приходите си.

„За всички гласуващи за „Възраждане“, мога да кажа само едно – продължавате да им наливате средства, могат да си купят поне още няколко къщи. Истината е, че те никога не са искали да управляват автентично. Думите, с които най-често ги описват като популизъм няма да свършат работа за гневните хора, които се възмущават от глупостите на американското посолство, от глупостите на групичката, събрана около двама корпоративни играчи, които да удовлетворяват своите нарцистични нужди. Сещате се за кого говоря – за лидерите на ПП“, отбеляза той.

Психологът добави, че тези нарцистични слабости бяха използвани много умело, за да се налива масло в мелницата на все по-оредяващото проруско малцинство в България, но достатъчно организирано и достатъчно силно подкрепяно от „почти малоумната политика на някои наши евроатлантически партньори, които без много да му мислят, така успешно наливат аргумени в анти-мотивацията на тези хора“.

„Ако погледнем действително какво се случва, от много време насам всякакви приказки се говорят за „Възраждане“, но те на практика са поредната политическа фирма – първата беше „Атака“, след това беше проектът на Бареков, сега са „Възраждане“. Успешно мога да кажа на всички, които гласуват за „Възраждане“, че тези хора не желаят да управляват истински“, категоричен е Йорданов и посочи, че за да желаеш да управляваш, трябва да привличаш експерти, а истинските експерти ценят реалните и изпълними цели, които при тази формация липсват.

Според психолога хората, които имат отговорност, поемали са сериозно отговорност в държавата или в частния сектор, не се асоциират с подобни крайни позиции, които са абсурдни за здравия разум.

„Това означава, че г-н Костадинов, който иначе поздравявам за политическото търгашество, успешно успява да калкулира и да пълни тяхната сметка, както казах вече, и с неадекватно, но охотно поднесена чужда помощ. Така, че всеки един избирател да сметне колко пари ще са изкарали „Възраждане“ от последните избори. Нека да ги увеличат, ако искат, така могат да си купят още няколко къщи, но там реално има 15-ина човека, които са се събрали в една групичка и които разпределят този ресурс. Всички останали са просто донори на господата, които така или иначе не искат да се ангажират с отговорности“, подчерта той и обясни, че смисълът на една политическа партия е да се стреми към властта, за което, обаче, трябва да има необходимите ресурси.

„ПП, ако не са научили, че трябва да разполагат с поне 2 – 3 хил. души, които да са готови да влязат адекватно в управлението, когато декларираш, че ще ръководиш държава, значи не са си научили урока. ГЕРБ, разбира се, отдавна го знаят. Те го научиха дълго и продължително, но все пак го научиха. ДБ, мисля че също го знаят. Така, че не е толкова просто. А г-н Костадинов и групичката, около него просто си оформят една добра банкова сметка от късогледството, гнева и глупостта на хората и някои чужди партньори“, каза още Йорданов и уточни, че не му се коментират инфантилизми.

Психологът посочи, че се намираме на финала на това да завършим един цикъл, който започна много отдавна, за който огромен принос имат главно СДС, както имат и други партии, включително НДСВ, ГЕРБ, дори и БСП в лицето на Сергей Станишев.

„Вижте, кога започнаха всички тези уж „революционни“ събития през лятото на 2020, ако си припомните, България беше на прага на Еврозоната и Шенген, така че битката ще е яростна, но правителство трябва да има“, заключи Йорданов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети