Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Психологът Росен Йорданов: Радев ще загуби генералския си ореол

Политика

Психологът Росен Йорданов: Радев ще загуби генералския си ореол

Снимка:

„Румен Радев ще изненада своите избиратели с това, че генералският ореол, който той градеше на една персонално насочена конфронтационна кампания в продължение на години, но не беше влизал реално в истински дебат, та този ореол ще бъде заменен с по-голяма степен на нерешителност и ще се видят пробойни в самочувствието“, заяви пред БНР психологът Росен Йорданов.  

Според него настоящият президент Румен Радев е в зоната си на комфорт, заради което не би имал желание да се появява в ситуации, които ще го извадят от нея. Йорданов прогнозира, че щабът на Радев ще полага усилия да се избягват срещи с другите кандидати за "Дондуков" 2.

„За да затвърдят образите си, другите кандидати за президент ще търсят повече изяви и срещи, в които дебатът да се води в друг контекст - не какво другият не е, а кой как вижда президентската роля и своята роля в бъдещето на страната".

По думите на психолога изкушението да се търси конфронтацията между кандидат-президентите е голямо и все още печелившо по нашите географски ширини, но смята, че в тази кампания ще надделее диалогичният тон.

Психологът описа очакванията за тона на останалите кандидати: „От проф. Анастас Герджиков ще чуваме повече от тона на ректора, ще изгради образ на по-решителен и по-категоричен и уверен кандидат, отколкото се предполага. Лозан Панов вече даде анонс какво можем да очакваме от него - твърдост, трудно прикривана враждебност, категоричност - неприсъща за поста и образа, който беше изградил".  

Според Йорданов материалните проблеми - финансова, енергийна кризи - ще "ударят по джоба хората" и няма как това да не се отрази и на изборите:

„Който пръв се сети, че не може да налага дневния ред на хората, а трябва да го следва - той ще спечели".  


Топ новини

виж още

Актуална тема