Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Работна група от всички политически сили ще изготви промени в Изборния кодекс

Политика

Работна група от всички политически сили ще изготви промени в Изборния кодекс

Работна група от всички политически сили ще изготви промени в Изборния кодекс - Tribune.bg
Снимка:

Постигнахме съгласие, обяви д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ

Работна група от всички политически сили ще изготви промени в Изборния кодекс, съобщи пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Тя заяви, че за това е постигнато съгласие след председателски съвет, като дори БСП ще се включи в работната група.

"В първия ден на новата пленарна сесия заявихме, че ще търсим съгласие по две основни теми, които касаят демократичния процес в България. Едната от тях е изборното законодателство. На председателски съвет постигнахме такова съгласие да се направи работна група с представители на всички политически сили, които са избрани в това Народно събрание“, коментира пред медиите д-р Дариткова. По думите ѝ тази работна група ще се постарае в рамките на три месеца да анализира резултатите от изминалите избори, да намери точки, по които има максимален политически консенсус и да излъчи в края на работата си законопроект за изменение на Изборния кодекс, който да отговаря на очакванията на българските граждани.

„Резултат, който очакваме е накрая да се получи избор, който да бъде максимално легитимен", заяви още д-р Дариткова.

Тя благодари на колегите си за отговорното политическо поведение.

Халил Летифов от ДПС, Искрен Веселинов като представител на „Обединени патриоти“ и Кръстина Таскова от името на партия „Воля“ потвърдиха ангажимента на политическите си формации да участват в работната група.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети