Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Работна група ще прецизира текстове в Закона срещу изпирането на пари

Политика

Работна група ще прецизира текстове в Закона срещу изпирането на пари

Работна група ще прецизира текстове в Закона срещу изпирането на пари - Tribune.bg
Снимка:

Текстовете в Закона за мерките срещу изпирането на пари ще бъдат прецизирани от работна група. Това стана ясно след среща между председателя на парламента Цвета Караянчева, председателя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, председателя на ДАНС Димитър Георгиев и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

До срещата се стигна след протест на адвокатското съсловие срещу Закона. Според тях той потъпква адвокатската тайна, като задължава защитниците да докладват на ДАНС за съмнителни парични операции на техните клиенти.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев обясни, че работната група ще бъде създадена в рамките на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и в нея ще участват представители на адвокатурата и експерти. „Съвместно да направим необходимите изменения, за да може да се създаде по-голяма ефективност по прилагането на закона“, уточни той, цитиран от БГНЕС.

Председателят на адвокатския съвет Ралица Негенцова благодари за бързата реакция на парламента и изрази надежда в най-скоро време прецизирането на правните норми да бъде извършено. Тя подчерта, че целта на поправките ще е да се запази адвокатската тайна. 

Първото заседание на работната група е насрочено за вторник следващата седмица, от 13.00 часа.

„На първо място да успокоим адвокатурата, за да не се правят тези погрешни тълкувания и внушения, че се създава някакво доносничество спрямо ДАНС на всички техни клиенти. Това, което ще се постараем да направим, е действително да гарантираме, че директивата ще се изпълни на 100% и няма да има репутационна щета за България“, каза от своя страна Цветан Цветанов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети промени, пари

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати