Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Работодателите застанаха зад вицепремиера Валери Симеонов

Политика

Работодателите застанаха зад вицепремиера Валери Симеонов

Работодателите застанаха зад вицепремиера Валери Симеонов - Tribune.bg
Снимка:

Не оспорват параметрите на бюджета, а настояват за промени в данъчните закони

Работодателски организации се срещнаха с вицепремиера Валери Симеонов, а тема на разговорите е бил бюджетът на страната за следващата година и данъчни инициативи на правителството.

След срещата стана ясно, че работодателските организации подкрепят вицепремиера и смятат, че искането за оставката му от майките на деца с увреждания е нелегитимно. „Не може улицата да диктува поведението на правителството“, каза Евгени Иванов от КРИБ. И допълни, че България е демократична държава, където в парламента се влиза през избори и се излиза през избори.

Валери Симеонов посочи, че причините да се подава оставка са две – лични или политически.

„Не виждам причини да подам оставка по лични съображения“, каза той. И допълни, че ако политическият съвет на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти поискат оставката му, той ще я подаде.
Симеонов и работодателите представиха и резултатите от срещата си.

„Обединихме се около това, че одобряваме общата рамка на бюджета със забележки, които са свързани с данъчните закони. Ще се търсят промени по отделните закони“, заяви Симеонов.
„Поставихме въпроса за работната ръка и облекчаване на трудовата миграция, за издаване на 5 годишни разрешения за работа при договор на представители на българската диаспора с наше предприятие, без документът да дава възможност за работа в други страни от ЕС“, посочи Васил Велев от Асоциация на индустриалния капитал.

Ръстът на максималния осигурителен доход е нов данък за високо квалифицираните специалисти и не сме съгласни, подчерта Кирил Домусчиев от КРИБ.

Домусчиев възрази срещу законовите промени, които налагат на бизнеса квоти на персонала, които следва да се заемат от хора с увреждания. Според него бизнесът няма да назначава инвалиди, а ще плаща на държавата своеобразен „данък инвалид“ за нарушението.

Работодателите са обсъдили с вицепремиера още задължението си да плащат първите три дни от болничните, при което два пъти са се увеличили разходите им по това перо. Те смятат, че не това е начинът да се спрат злоупотребите с парите на НОИ.

Работодателските организации са апелирали да не се отлага реформата в плащането на такса битови отпадъци, а да се приложи принципът „замърсителят плаща“. Вицепремиерът се е ангажирал за поправки в закона за счетоводството, които представителите на НФСБ да внесат в НС, така че одитите на малкия и микро бизнес да се редуцират.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

К.Анкова и така да кажеш и така да кажеш по тази тема, заслужават някакво интегриране хората с увреждания и обществото и улеснинието им в градската среда
22.10.2018 15:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети