Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радан Кънев е водачът на евролистата на „Демократична България“

Политика

Радан Кънев е водачът на евролистата на „Демократична България“

Радан Кънев е водачът на евролистата на Демократична България - Tribune.bg
Снимка:

Втори е Стефан Тафров, а трета е Албена Симеонова

Радан Кънев ще бъде водачът на листата на „Демократична България“ за участие в изборите за Европейски парламент, съобщи БГНЕС.

Второто място в листата ще заеме Стефан Тафров, а трета ще е Албена Симеонова от ПП "Зелените", съобщи на пресконференция лидерът на "Да, България" Христо Иванов.

Останалите номинирани за листата ще бъдат обявени най-вероятно следващата седмица.

Иванов беше и човекът, който подкрепи с топли думи Кънев: "Радане, благодаря ти", като подчерта, че лично ще работи за успеха на всички кандидати, съобщава actualno.com.

„Искаме да инвестираме в обединението“, така Иванов обясни защо "Да, България" е съгласна Кънев да е водач. Той добави, че задачата на Кънев е да превърне ДСБ в притегателен център за десния вот.

Вторият кандидат – Стефан Тафров, е победителят във вътрешните избори на "Да, България", но ако той или някой друг от кандидатите на "Да, България" влезе в Европейския парламент, тогава партията ще определи към кое политическо семейство ще се присъедини въпросният евродепутат. Иванов благодари и на него, но благодари и конкретно на евродепутата на ДСБ Светослав Малинов, като го похвали за мъдростта му.

Малинов предизвика скандал, след като стана ясно, че той е един от тримата български евродепутати, който не влязоха в залата на Европейския парламент при критичното гласуване на пакета „Мобилност“. Два гласа не достигнаха тогава на България, за да отхвърли от дневния ред на ЕП пакета, срещу който протестират българските превозвачи и техни колеги от други държави. Малинов обясни отсъствието си със закъснял полет.

"Убеден съм, че някои от нашите опоненти щяха да използват тази тема, за да дискредитират нашата листа", подчерта Малинов.

Радан Кънев обясни, че е трябвало да вземе решението за листата за минути. "Приех, без да съм се подготвял, но не значи, че не съм готов да вляза в тази кампания", заяви той.

"Искам да пренеса синята идея в Европейския парламент", каза Стефан Тафров. А Албена Симеонова коментира, че "онова, което е важно за нас, е, че Европа поема ангажимент изцяло да финансира биоземеделието", но в предния Европарламент липсваше човек от България, който да представлява българското село.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати