Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радан Кънев: Грешка на ДБ е, че не издигна свой политически кандидат за президент

Политика

Радан Кънев: Грешка на ДБ е, че не издигна свой политически кандидат за президент

Радан Кънев: Грешка на ДБ е, че не издигна свой политически кандидат за президент - Tribune.bg
Снимка:

Необходимо е отърсване от трудно прикривания дребнав партиен егоизъм вътре в коалицията

„Пътят след загубата започва от днес“, заяви пред БНР евродепутатът Радан Кънев, който е заместник-председател на ДСБ от коалиция ДБ.

Според него е необходимо отърсване от „трудно прикривания дребнав партиен егоизъм вътре в коалицията“, който открои като „важна причина избирателите да ни накажат по този начин“.

„Много тежък изборен ден, много тежка кампания, тежка изборна нощ, в която резултатите постоянно вървяха надолу. Всичко това е безспорно голямо разочарование. Със сигурност няма да го наречем успех, естествено, че е сериозна загуба“, коментира Кънев в предаването „Преди всички“.

Според Кънев при всички по думите му очевидно допуснати грешки от юли досега и при силна конкуренция за едни и същи избиратели в лицето на ПП, отправна точка трябва да бъде това, че има солидна група български граждани, които с вота си искат ДБ да се съхрани и да върви към обединение.

„Да покажем на хората, които ни се довериха, че път напред има. И когато бяхме на 12% през юли, и когато в края на юли социолозите ни показваха 16-17% и второ място, и днес, когато сме шести с под 7%, че сме способни да оценяваме какво ни казват избирателите, да се променяме и да вървим напред.“

Грешката беше, че нямахме собствен политически кандидат за президент и че изобщо допуснахме разговорът за президентските избори за се води почти панически в последните дни на срока за регистрация, изтъкна Радан Кънев.

„От 2001 г. насам непрекъснато в нашето поле, на реформаторската десница, кандидат за президент се издига в последния миг или се подкрепя в последния миг, почти насила се бутат някакви хора напред. Или сега пък, както е в случая: човек, който е взел решението си напълно самостоятелно, без никакво участие на ДБ в него, и в последния час ние се оказва, че го подкрепяме, всеки път резултатите са лоши.“

„След като си подкрепил един очевидно независим човек, който не може и да си помислиш, че ще се съобразява с предизборната ти стратегия и кампания – много опасно е, ако сега с него започнем да си обясняваме лошия резултат“, подчерта Радан Кънев относно резултата на Лозан Панов в президентската надпревара.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати