Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радан Кънев: Няма как да се стигне до обща позиция за военна помощ за Украйна със заклинания

Политика

Радан Кънев: Няма как да се стигне до обща позиция за военна помощ за Украйна със заклинания

Радан Кънев: Няма как да се стигне до обща позиция за военна помощ за Украйна със заклинания - Tribune.bg
Снимка:

"Няма как да се стигне до обща позиция за военна помощ за Украйна със заклинания". Това обясни в интервю за БНР евродепутатът Радан Кънев:

"Ние много добре знаем какво искат да чуят избирателите на БСП, много добре знаем какво искат да чуят избирателите не само на Демократична България, но и на голяма част от избирателите на "Продължаваме промяната“.

Добре виждаме, че много български политици стъпват внимателно и чакат да прочетат първо във вестника какво е общественото мнение през призмата на актуалната социология, преди да направят каквото и да било изявление, камо ли да вземат решения".

Евродепутатът коментира и призива на премиера Кирил Петков всеки български гражданин да дари по една заплата в помощ на Украйна:

"Мисля, че след два месеца военни действия всеки е направил това, което е преценил за правилно и възможно. Повечето хора, които познавам, са дарили средства, включително по военните сметки на Украйна, които не са тайна. Добре е, че българското правителство заема ясна позиция, но това не може да бъде новина, не е новината, която се очаква. Новината, която се очаква, е, както и самият премиер каза в изявленията си – дали има обща българска позиция по темата за подпомагане на Украйна с оръжия. Такава позиция видимо няма и следващият въпрос е дали тя може да бъде изградена".


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Радан Кънев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети