Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радан Кънев обяви победа: Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия ЕС

Политика

Радан Кънев обяви победа: Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия ЕС

Радан Кънев обяви победа: Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия ЕС - Tribune.bg
Снимка:

„Европейският парламент е тромава институция. Да се очаква бърза реакция от него е нереалистично. Но усилията ни европейските институции да реагират на кризата на правовата държава в България вече дават резултат. Първата стъпка беше днешното закрито изслушване на представители на кабинета и прокуратурата. Следващата – предстоящият дебат в Комисията по граждански права и правосъдие (LIBE), а най-важната – откритият парламентарен дебат с Европейската комисия, за който внесох искане, подкрепено от 55 евродепутати“.

Това написа в профила си във Фейсбук евродепутатът Радан Кънев.

„Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия Европейски съюз. И това е добра новина за всички българи – защото като европейски граждани, ние имаме правото и надеждата всички институции на ЕС да бъдат защитници и гаранти на нашите права“, написа Кънев.

По думите му твърдението на Иван Гешев, че той е организирал днешното изслушване в ЕП пред подкомисията за мониторинг на върховенството на закона към Комисията по правосъдие и граждански права (LIBE) било пряка и скандална лъжа.

„Изслушването е организирано от евродепутата от Нидерландия Софи Ин’т Велд, председател на подкомисията, като подготвителен етап от организацията на пленарен дебат за институционалната криза в България“, обяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Иван От всички подписи няма един от ЕНП. Защо Кънев не отиде при евросоциалистите?
28.08.2020 21:05 / Отговор
Лиляви и червени боклуци Защото и там не го искат!Кой иска предатели и доносници?
29.08.2020 00:22
Антиръдан гражданин! Ало, Ръданчо, кой ти дава право да говориш от името на всички българи?!? Не се ли виждаш, че от твоята котерия едва се докопахте до едно местенце???
28.08.2020 21:23 / Отговор
Хе, хе "Г@з, ти си нашто знаме" се гушна с Милиончева и в един глас запяха путинската ария против Б-я.
28.08.2020 21:26 / Отговор
Гладна кокошка КОГАТО НИКОЙ ОФИЦИАЛНО НЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ,естествено,че не ти остава нищо друго освен да обявиш победа!Сега ще победиш и на изборите,когато и да са!Успех!
28.08.2020 21:38 / Отговор
Българин Другарю КЪНЕВ,КОЙТО РАБОТИ СЪС ДРУГАРКАТА ЙОНЧЕВА БОЛШЕВИШКАТА СЛУГА НЕДЕЙТЕ ДА ГОВОРИТЕ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА!!!
НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!
ОТВРАЩАВАТЕ НИ!!НО НЯМА ДА УСПЕЕТЕ СЪС ПЪКЛЕНИЯ СИ ПЛАН!!!
28.08.2020 21:44 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети