Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радан Кънев определи смяната на срока на дерогацията като „партизанска злоупотреба“

Политика

Радан Кънев определи смяната на срока на дерогацията като „партизанска злоупотреба“

Радан Кънев определи смяната на срока на дерогацията като партизанска злоупотреба - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът Радан Кънев определи поредното предложение за смяна на крайния срок за дерогацията на „Лукойл“ като „евтина партизанска злоупотреба“ с ключова национална тема.

„Като пусна телевизора, виждам адашите Делян Добрев и Делян Пеевски да се изказват отново за дерогацията, няколко дни след поредното споразумение между партиите от управляващото мнозинство. За мен възможността да се освободим от поредния елемент на кремълския енергиен монопол на Балканите е нещо много добро, но ако ще го вземат български мутри и мафиоти, ще е лошо. Тук трябва да влезе стратегически международен инвеститор“, посочи евродепутатът пред БНТ.

Той коментира и темата за стремежа на България да бъде приета в Шенгенското пространство.

„Няма никакъв проблем в България или Румъния, тук става дума за вътрешнополитически процеси в две европейски държави – Австрия и Нидерландия. За съжаление, в Нидерландия на изборите победи партията на Вилдерс, която провежда откровена антибългарска и антирумънска пропаганда. В Австрия догодина ще се проведат избори, на които засега води сестринската партия на Вилдерс – Партията на свободата. Тези партии са сестрински партии на „Възраждане“ и на Костадин Костадинов. Ние сме заложници на доста бързо растящата вълна на популизъм в тези две държави, заяви Кънев.

„Ние не можем да чакаме 5 или 10 години, за да се ремонтира Шенгенското пространство, както иска Австрия. Да не говорим, че и икономиката на Австрия губи от това вето“, добави той.

„Въпросът какви дипломатически действия трябва да се предприемат, с каква острота, трябва да се обсъжда на политическо ниво в България и в Румъния, но това трябва да става изключително тихо. Европейският парламент няма повече какво да направи, но вдигането на шум и надуването на мускули от отделни политици с оглед идващите европейски избори е вредно, а не полезно за българската кауза. Аз няма да бъда участник в такъв вреден процес“, подчерта евродепутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети