Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радан Кънев за ПП-ДБ: Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „Величие“

Политика

Радан Кънев за ПП-ДБ: Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „Величие“

Радан Кънев за ПП-ДБ: Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано Величие - Tribune.bg
Снимка:

Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „Величие“ от Ветрино, но от центъра на София. Това каза в предаването „Лице в лице“ евродепутатът Радан Кънев от „Демократична България“.

По отношение за отказа на ПП-ДБ да участват в преговори за съставяне на правителство и среща с ГЕРБ-СДС, Радан Кънев заяви, че няма да взима отношение. Кънев обаче ще подкрепи лидерите си, защото изборните резултати недвусмислено са показали мястото им на опозиция.  

Радан Кънев коментира и факта, че те няма да получат втория мандат за съставянето на редовно правителство, защото след изборите са останали трети, както и спада с 50% в подкрепата за тях в сравнение с предишните избори.

„Всичко това ясно ни показва, че ние не сме подходящи участници във властта и имаме нужда от време – не да седим „диван чапраз“ и да чакаме, а да се променим политически така, че отново да сме на нивото на хората, които традиционно ни подкрепят“, каза още той.

Евродепутатът с втори мандат заяви още, че са станали жертва на себе си. „Няколко пъти, когато бяхме по-силни от ГЕРБ, ние не намерихме формулата за управление с тях. Намерихме я едва тогава, когато ПП и ДБ заедно се оказахме по-слаби от ГЕРБ“, поясни той.  

Втората причина за провала на последните избори той вижда в това, че от позицията на по-слабите са проявили „умопомрачителна и граничеща с откровена глупост суета“.

„Ние хвърлихме тези двадесетина души в изпълнителната власт буквално на кучетата – да бъдат разкъсани от най-голямата партия в парламента, която не носи никаква отговорност“, поясни той.

Третата грешка на ПП-ДБ той очерта като „допусната грешка за носенето на отговорност за ключови министри, които се оказа, че не са наши“.

„И четвъртата ни грешка е, че в един 4-годишен период от време ние си позволявахме да печелим гласовете на избирателите чрез една популистка радикализация на вота, която не отговаряше на политическите реалности в страната, т.е. държахме се като едно по-добре облечено, по-добре образовано и по-възпитано „Величие“ от Ветрино, но всъщност от центъра на София“, каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати