Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Ако съберем младите хора от България и РСМ ще неутрализираме всяка пропаганда

Политика

Радев: Ако съберем младите хора от България и РСМ ще неутрализираме всяка пропаганда

Радев: Ако съберем младите хора от България и РСМ ще неутрализираме всяка пропаганда - Tribune.bg
Снимка:

България ще дари ковид ваксини на Скопие

Ако съберем младите хора от България и РСМ ще неутрализираме всяка пропаганда, посочи българският президент Румен Радев след срещата си с италианския му колега Серджо Матарела. Според Радев италианският президент е изцяло солидарен с нашата позиция за присъединяването на Република Северна Македония и Албания към Европейския съюз.

„Всички искаме да видим възможно най-бързо тези страни по техния европейски път. Обясних много ясно българската позиция, че ще имаме напредък, когато и самите страни демонстрират ясно и необратимо, че изпълняват критериите“, увери Румен Радев. Той смята, че партньорите ни от ЕС оценяват това, което прави България за активизиране на диалога и предприемането на различни инициативи.

„В момента българското правителство работи усилено с правителството на РСМ и в най-скоро време България ще дари едно чувствително количество ваксини“, изтъкна Румен Радев.

Относно помощите в туризма той коментира, че още при сформирането на служебното правителство е обсъдил въпроса с колегите си и направи връзката с обявената по-рано днес от финансовия, образователния и транспортния министри нова мярка в помощ на сектора с участието на ученици и учители.

„С Пендаровски обсъждаме да поканим ученици и студенти от РС Македония да прекарат част от ваканцията си заедно с нашите деца. Разбира се и с учители, така че да имаме образователна и хуманитарна програма“, посочи българският президент Румен Радев. По думите му така ще се направи най-важната крачка за преодоляване на десетилетната пропаганда, на инсинуации и противопоставяне между нашите две страни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати