Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Атаката срещу Кирил Петков цели да върне времето назад

Политика

Радев: Атаката срещу Кирил Петков цели да върне времето назад

Радев: Атаката срещу Кирил Петков цели да върне времето назад - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев с коментар по казуса с гражданството на Петков, все още не е ясно на коя партия ще връчи третия мандат.

„Атаката срещу Кирил Петков идва от корупционери, които искат да върнат часовника назад. Цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет. Очаквам Конституционният съд да се произнесе на базата на фактите, на базата на отговора на канадската страна.“ Така коментира президентът Румен Радев казуса с канадския паспорт на икономическия министър. Самият Петков заяви, че е върнал документът за самоличност още през април месец.

На въпрос дали е решил на коя партия ще връчи третия мандат, Радев отговори: „И на КСНС, и на проведените до момента консултации, парламентарно представените партии показват, че ясно разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната. Ще преценя според обстановката и това как ще приключат консултациите и днес“, добави президентът.

Според президента ще бъде крайно безотговорно, ако и този парламент приключи без да състави правителство и без да актуализира бюджета. Това ще означава, че ще остави следващото служебно правителство с вързани ръце, заключи той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп