Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев чака засилен натиск върху България за РС Македония, досега сме били в изолация

Политика

Радев чака засилен натиск върху България за РС Македония, досега сме били в изолация

Радев чака засилен натиск върху България за РС Македония, досега сме били в изолация - Tribune.bg
Снимка:

Засилен натиск върху България през следващите месеци по темата за Република Северна Македония, предвижда президентът Румен Радев.

„Очакванията за компромис към България растат, защото, за съжаление, нашите отношения с РСМ бяха вкарани в задънена улица през последните години, а поради невъзможност и неспособност да се обясни нашата позиция България дори изпадна в изолация пред своите европейски партньори“, обяви Радев, който е в Словения за Бледския стратегически форум.

По-рано премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев изрази надежда София скоро да има стабилно правителство, за да продължат разговорите за евроинтеграцията на Скопие.

„Очакваме защита на правата на хората с българско самосъзнание в Скопие, премахване на повратната представа за България в учебниците, паметниците и медиите там и спиране на езика на омразата“, каза Радев, който увери, че основен приоритет на българската външна политика остава евроинтеграцията на Западните Балкани и че България е най-заинтересована от това, РСМ да стане член на ЕС.

Президентът призовал нашите европейски партньори „натискът да не бъде само върху България“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети