Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев да се качи на един „Грипен“ към Дубай и да докара Божков, Нинова може да е стюардеса

Политика

Радев да се качи на един „Грипен“ към Дубай и да докара Божков, Нинова може да е стюардеса

Радев да се качи на един Грипен към Дубай и да докара Божков, Нинова може да е стюардеса - Tribune.bg
Снимка:

Налице е консолидиран опит за преврат, заяви депутатът Спас Гърневски

Налице е консолидиран опит за преврат, а причините за него са 3-4. Това каза пред NOVA депутатът Спас Гърневски.

„Те са консолидирани около идеята да премахнат правителството. Това, което стана в последните дни – всички тези ченгеджийски похвати за дискредитиране на премиера, правителството, тези снимки. Това е изключено! България се намира в изключително висок стадий на икономическо развитие”, коментира Гърневски.

Според него напредъкът, който има България, плаши онези хора, които искат да се домогнат до властта. „Изпълнявайки програмата си догодина, тогава неминуемо ще следва следващ мандат“, обясни депутатът страха в хората, които целят преврата.

На въпрос дали имат подозрения кои точно са тези хора, Гърневски отговори:“Когато могат да влязат в това лично пространство, да направят манипулации…Има си ред, по които може да се влезе в една такава къща, който подсказва, че това е добре организиран опит за дескредитация на този човек. Що се отнася до НСО, НСО в момента е разбита команда.“ Според него президентът не може да се справи с управлението на тази възлова служба в държавата.

„Дронът ще бъде вдигнат и ще падне и ще го забравим. Но Радев ще падне и няма да го забравим за това, че застана на страната на обвинения в престъпления Божков. Да застанеш срещу българската прокуратура, която има воля да вкара 6-7-8 в ареста мастити олигарси с несметни богатства и да вземеш като държавен глава страната на обвинения в престъпления… Другият, който застана до Радев, като адвокат на Божков, е Корнелия Нинова”, каза Гърневски. „Да отиде президентът с един „Грипен” в Дубай. Може Корнелия Нинова да е стюардеса на тоя полет. Да го докара в България г-н Божков. Да седне срещу нас и да започне обвиненията си едно по едно”, каза Гърневски.

„В коя цивилизована държава интелигентни политици стават адвокати на престъпници. В нито една“, възмути се той.

По думите му 3-4 са причините, които водят до този опит за консолидиран опит за преврат. „Първата е Антикорупционният закон, който действа от 2 години. Той е един от най-рестриктивните в Европа. Под ударите на този закон, който беше оспорван от президента и БСП, попаднаха крупни олигарси – Цветан Василев, Васил Божков, Баневи, Стайкови- всички до един производни на бившата комунистическа номенклатура и ДС и крупни олигарси”, изреди Спас Гърневски. „Ако законът действаше под егидата на президента, тези хора – видни спонсори и част от тях в листите на БСП щяха да бъдат под президентския чадър”, каза още депутатът от ГЕРБ.

Втората важна причина за атаките срещу премиера била вътрешната икономическа стабилизация. А третата е успехът след Европредседателството. „Авторитетът на българското правителство с този премиер стана много високо в Европа”, смята депутатът.

Той коментира и действията на Цветан Цветанов. „До преди година и нещо той беше най-възторженият оратор, поддръжник, чувствайки се родител на тази партия, която той е създавал”, заяви Гърневски. „Никога не бива да плюеш срещу това, което си създал. Аз бях изключен от СДС, но до ден днешен не съм казал лоша дума срещу Надежда Михайлова и Иван Костов”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети