Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Държавите, които развиват технологиите, задават дневния ред

Политика

Радев: Държавите, които развиват технологиите, задават дневния ред

Радев: Държавите, които развиват технологиите, задават дневния ред - Tribune.bg
Снимка:

„Най-важно е да възпитаваме поколения на млади, мислещи, иновативни и смели българи“, посочи държавният глава

Иновациите отразяват амбициите за конкурентоспособност на нациите и да бъдат част от икономиката на бъдещето. Държавите, които развиват технологиите, владеят бъдещето и задават дневния ред. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по отличаване на фирмите-финалисти в Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината“ с марката „Високи постижения в иновациите“. На церемонията със запазения знак за иновативност бяха отличени 21 утвърдени лидери и стартиращи предприятия в сферата на услугите, високите технологии и производството, съобщиха от Президентството. 

По думите на държавния глава иновациите не само създават много по-добра среда за живот, но и изграждат хората на бъдещето, възпитават ги да имат силата да отстояват своите идеи и да мислят креативно и перспективно.  „Иновациите са за умните и смелите и аз много се радвам, че днес вашият брой расте. Иновациите трябва да бъдат поощрявани от държавата, обществото и всички нас“, каза Румен Радев и допълни, че процентът, който държавата отделя за научно-изследователска и развойна дейност не е удовлетворителен.

„Най-важно е да възпитаваме поколения на млади, мислещи, иновативни и смели българи“, посочи държавният глава и призова във всеки областен град да бъде създаден център за дигитални технологии и иновации с оборудване на високо технологично ниво, в който учениците да могат безплатно да придобиват иновационна култура, да експериментират и да виждат резултатите от своите експерименти. По думите му това ще има ефект не само върху развитието на иновационната култура в България, но и върху демографията.

Националният конкурс „Иновативно предприятие на годината“ се организира от фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и се провежда под патронажа на президента.  Марката "Високи постижения в иновациите” е знак за иновативност, с който се отличават върхови постижения, въздействие и ефективност на авангардни иновации, разработени от български предприятия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Балан Този мислещ и лексикално иновативен индивид не се ли срами да се показва след публичния му резил???
30.01.2020 18:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати