Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Действията на президента са подбудителство

Политика

Радев: Действията на президента са подбудителство

Радев: Действията на президента са подбудителство - Tribune.bg
Снимка:

Не вярвам на Елена Йончева, откакто прави разследвания с политически уклон, каза той

Действията на Румен Радев могат да се определят като „подбудителство“. „Президентът не трябва да допуска такива неща. Не трябва да се говори така, както президента на протестиращите колкото и да са те. Има институции, които трябва да се уважават и нещата да се вършат бавно и постепенно.“ Това заяви пред bTV Валентин Радев, депутат от ГЕРБ, бивш министър на вътрешните работи.

„Правителството не се е бетонирало, а се опитва да каже защо според него е добре да се чакат изборите. ГЕРБ сме тук, за да не допуснем във властта БСП и ДПС. Този мафиотски модел беше наложен именно от тези партии“, каза Радев.

Според него е добро решение в тази ситуация замяната на вътрешния министър Младен Маринов с Христо Терзийски.

„Винаги съм вярвал, че в МВР на върха трябва да бъде политик, който да може да погледне системата отвън и да се опита да направи някакви промени“, коментира Радев.

На въпрос защо точно тези министри бяха сменени и с какви аргументи, той заяви, че щом премиерът е преценил така, значи има повече информация и погледът му е верен.

Той взе отношение и около направената от евродепутата Елена Йончева в чуждестранна лаборатория експертиза на гласа на премиера Бойко Борисов от записите.

„За независимата експертиза на евродупетата Елена Йончева за гласа на Бойко Борисов от записите и автентичността, ще кажа, че трябва се има вяра в институциите и нека българските институции се произнесат по този въпрос. Предварително да се разказва е несериозно. Нека чуем първо какво ще каже съда. В МВР съм се нагледал на случаи, при които сме били готови да се изкажем предварително, но после се оказва съвсем друго. Не вярвам на Елена Йончева, откакто прави разследвания с политически уклон. Иначе преди това много я уважавах и ѝ имах доверие. От тогава не й вярвам когато прави сама политически разследвания. Нека обаче чуем какво казват нашите институции“, каза Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Тартаковер Герберската наглост е значително над световното равнище. Този арогантен наглец си позволява да обсъжда и осъжда действията на Президента на България, а мълчи като бит г-з, за своите далеч по-големи. КЗЛД го глоби за злоупотреба с лични данни и то във времената на най-голямата власт на ГЕРБ в държавата и то като беше министър! Значи за да си позволи една комисия зависима изцяло то държавата да глоби висш гербаджия, означава само едно- престъплението му е с твърде висока степен на опасност.
25.07.2020 11:42 / Отговор
Някой Нямаш ли почивен ден? Лошо си се договорил.
25.07.2020 13:21
Тартаковер Мръсотията и лъжите на бандитската групировка ГЕРБ трябва да се показват непрекъснато. Без почивен ден. А ти се радвай, че ги показва знаещ и интелигентен човек. Не прост бизон, кесо или някакъв друг примат. Дори да не приемаш моите аргументи, най-малката полза е, че ще научиш нещо. Защото никога не пиша измислици, предположения, съновидения. А всички мои коментари почиват на факти и аргументи.
А, издателите на този клозетен помиярник, също печелят. Защото ако коментарите се пишеха само от такива като споменатите по-горе, медията отдавна да беще потънала в гюбрето(където реално и е мястото). Никой няма да чете коментар съставен само от псувни, хули, плюене с елитен каруцарски речник.
25.07.2020 15:18
Невярващия Йончева се е посъветвала с юристи на Европарламента, и те са й казали да предаде експертизата от лицензирана американска лаборатория , която работи с ФБР и американското министерство на правосъдието, на белгийската полиция. Просто нямат доверие на Бг каскетурата. А това не е вяра, а доказателства. И испанската прокуратурата продължава работата си по случая с Борисов, но нашата прекрати проверчицата.
25.07.2020 13:38 / Отговор
В този запис не се ли чуваше и гласа на главния прокурор, който се правеше на луд, май трябва записа да се изпрати и на европейската прокуратура.
25.07.2020 15:01 / Отговор
Таракторист Онаниста-тракторист пак сее интелект!Няма нужда да се хабиш.Всеки,който те е прочел веднъж,не те чете втори път.Аз например те коментирам без да те чета,а искам да видя колко пяна можеш да пуснеш за тези жълти стотинки.Говедо се раждаш и говедо си отиваш от този свят,независимо от парите,които си заработил на гърба на някой друг...
25.07.2020 17:17 / Отговор
непримирима От вас по- велики нЕма.Епа нЕма!Вие си знаете кои.Да не изпадам в обяснителен режим.
26.07.2020 07:45

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати