Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Днешните ученици ще са хората, които ще реализират иновативна българска икономика

Политика

Радев: Днешните ученици ще са хората, които ще реализират иновативна българска икономика

Радев: Днешните ученици ще са хората, които ще реализират иновативна българска икономика - Tribune.bg
Снимка:

„Днешните ученици ще бъдат хората, които ще реализират дългосрочните ни амбиции за иновативна българска икономика, затова трябва да подкрепим тяхното образование, като създадем възможности за извънкласна дейност за развитие на потенциала на българските младежи. Това е идеята на Мултифункционалния младежки образователен комплекс“. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с представители на Българската стартъп асоциация (BESCO), на която обсъдиха необходимостта от повишаване на дигиталните умения на българските младежи като предпоставка за развитие на модерна и конкурентоспособна българска икономика с висока добавена стойност.

Срещата е част от поредица разговори на държавния глава за стимулиране на сътрудничеството между образованието и реалната икономика. На нея присъстваха Иван Василев - член на Управителния съвет на Българската стартъп асоциация, и Алексей Христов - председател на Управителния съвет на Сдружение на олимпийските отбори по природни науки.

От BESCO заявиха подкрепата си за изграждането на Мултифункционален младежки образователен комплекс за наука и иновации, който президентската институция предложи към Проекта на План за възстановяване и устойчивост на Република България. Позицията на BESCO се дължи и на последователните усилия на организацията за осъществяването на подобен проект в страната ни.

Освен възможността всеки родител да заведе детето си на безплатни извънкласни дейности по иновативно обучение, проектът предвижда комплексът да се превърне и в дом на българските олимпийски отбори по формални, природни и приложни науки. Третият модул от проекта е „Развитие на иновации и технологии“.

Изграждането на Мултифункционален младежки образователен комплекс ще допринесе за подобряване на квалификация на кадрите в България, а има потенциал и да привлече български специалисти, които се реализират зад граница, заяви Иван Василев от BESCO.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Мина Радев изплагиатства баба Ванга,която предрече,че децата ,родени през 2005 година ще поведат България напред.
15.12.2020 20:00 / Отговор
Надблюдател Всъщност ,някой разбра ли как ще бъде построен този " Мулти функционален младежки образователен комплекс" ,кога и къде ще бъде построен и със какви средства? И трябвало така да бъде построен ,че да имали достъп всички ученици! Мама мия, по следите на зеления вятър! Аз предлагам да го изградят в чинията на Бузлуджа, стига е било най-големият кенеф на Балканите! Не знам за учениците, но червените бабички със сигурност ще имат достъп поне веднъж в годината! Ще съчетаят компютърните умения с кюфтета и кебапчета, и Горан Брегович ще бичи сръбско! Крушовишката Биволица може да завърти и по един кючек!
15.12.2020 20:07 / Отговор
Пенсионер Абе тия от президентството от нафталина ли ги вадят тия планове?То по мойто време имаше извънкласни дейности:кръжоци , бързи смели сръчни, колективно посещение на кино, театър, поздрави на партийни лидери, художници, писатели, заслужили артисти, вечери на българосъветската дружба, спортни състезания и какво ли още не. Но за времето си бяха нови, а тия планове размирисаха на овехтяло. Сякаш Партията е наредила на ДКМС, те на пионерите, а те на чавдарчетата.
15.12.2020 20:54 / Отговор
В захлас чакам всяка иновация на президента Радев. След като изгради наблюдателно - подслушвателен център, със специален отдел за компромати и контролни зали в президенството и в Кремъл е редно да си направи и ново АОНСУ.
15.12.2020 22:33 / Отговор
Пацо Това и Аз мога да го изговоря... Стандартно и кухо...
16.12.2020 09:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати