Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Години наред се извършваха неграмотни и користни експерименти с въоръжените сили

Политика

Радев: Години наред се извършваха неграмотни и користни експерименти с въоръжените сили

Радев: Години наред се извършваха неграмотни и користни експерименти с въоръжените сили - Tribune.bg
Снимка:

„В Европа бушува война. Безпрецедентна по мащаби и залог в най-новата история на нашия континент. България навлезе в тези опасни времена след години на неграмотни и користни експерименти с въоръжените сили. С насаждани илюзии, че войните са част от миналото. Че попрището на военнослужещия е безпреспективно, а армията - отживелица. Политическият елит дълго пренебрегваше рисковете в средата за сигурност, а бездействието и пагубните решения бяха размивани в колективната безотговорност“.

С тези думи Румен Радев се обърна към военните в словото си по време на тържествения парад по случай 145-та годишнина на българската армия.

„Като президент и върховен главнокомандващ, като офицер и командир от българската армия, искам да заявя, че развитието на въоръжените сили не търпят дилетантщина и лекомислие. Достатъчно са печалните примери в миналото, когато българският войник и българският народ са плащали политическата корист, лекомислие и липса на далновидност. Има един исторически постулат във военната стратегия: една крепост най-лесно се превзема отвътре. В основата на всяко поражение лежи морален пробив, чуждопоклонство, продажност, обезверяване, обществен разкол - все неща, от които традиционно страдаме, но за които скъпо плащаме“, заяви още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети