Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев и Денков договориха нови посланици

Политика

Радев и Денков договориха нови посланици

Радев и Денков договориха нови посланици - Tribune.bg
Снимка:
Президент и премиер договориха нови посланици, съобщава Медияпул. Назначаването на посланици става по предложение на правителството и с указ на държавния глава, което изисква сложна съгласувателна процедура и процесът често се оказва блокиран заради неразбирателство между двете институции.

Желязко Радуков ще замени като посланик в Северна Македония Ангел Ангелов. Дипломатът вече е работил в посолството в Скопие като трети секретар в периода 2010-2013 година. Има стаж и в посолството в Белград. Във външно министерство е отговарял за отношенията със Северна Македония след 2021 година, по време на служебните правителства на Радев. Радуков е и организационен секретар на съвместната комисия по исторически и образователни въпроси между двете държави, която не постигна съществени резултати. Северна Македония засега не може да започне пълноценни преговори за членство в ЕС, защото не вкара българите в конституцията си, както бе заложено в преговорната ѝ рамка.

Бившият министър на отбраната Драгомир Заков ще бъде посланик в Дания. Там той ще смени Светлан Стоев. Заков бе министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков. Преди това е бил и посланик в НАТО. За последно бе съветник по външната политика и политика за сигурност към премиера Николай Денков. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети