Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев и Денков първоначално са отказали визита на Зеленски у нас

Политика

Радев и Денков първоначално са отказали визита на Зеленски у нас

Радев и Денков първоначално са отказали визита на Зеленски у нас - Tribune.bg
Снимка:

Преседателят на НС Росен Желязков обаче е приел запитването за посещение от страна на украиските власти

Прочуванията за посещението на украинския президент Володимир Зеленски у нас са започнали преди малко повече от две седмици, пише Епицентър. бг като се позовава на дипломатически източници.

Тогава от офиса за Зеленски чрез посланичката на Украйна в София са се обърнали към кабинета на президента Радев, за да уведомят за желанието на украиснкия президент да посети България като част от обиколката му в Югоизточна Европа  и в знак на благодарност за помощта, която страната ни оказва на украинския народ във войната му с Русия.

От офиса на държавния глава са отговорили, че програмата на Румен Радев е много натоварена и се подготвя за година напред и че най-близкият възможен „прозорец“, в който той може да приеме Зеленски е септември, разказват скандалната история дипломати.

С този отказ от пресслужбата на Зеленски отново чрез посолството в София се обръщат към премиера акад. Денков.

Министър-председателят също се паникьосва и отказва да приеме украинската делегация с мотива, че е „премиер на две седмици“ и не знае как такова посещение ще се отрази на вътрешно-политическата ситуация в държавата, която е много деликатна.

От украинското посолство в София чукат на третата институционална врата в София - тази на председателя на парламента Росен Желязков.

Той веднага казва „Да“ и екипът на парламента започва трескава организация по обезпечаване сигурността на визитата.

От ръководството на Народното събрание уведомявят НСО за пристигането на Зеленски (именно в днешния ден), подготвя се и резиденция „Бояна“ за посрещане на госта като място с гарантиран достъп, установява проверка на Епицентър.бг.

Три часа след като НСО поема логистиката на посещението  на Зеленски премиерът Денков се обажда на председателя на Народното събрание и казва, че вече е готов да се включи в инициативата на Киев и ще приеме Зеленски.

Ден по-късно информацията за пристигането на Зеленски изтече в медиите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп