Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев и ИБГНИ уверени, че трябва да има редовно правителство

Политика

Радев и ИБГНИ уверени, че трябва да има редовно правителство

Радев и ИБГНИ уверени, че трябва да има редовно правителство - Tribune.bg
Снимка:

ИБГНИ настояха пред Радев за избягване на грешките, които бяха допуснати по време на първия мандат на ИТН.

“След двата неуспешни опита на ИТН да сформира правителство, ние смятаме, че не трябва цената на политическата безотговорност и инат да се плащат от гражданите“.

Манолова настоя преговорите да бъдат ясни и прозрачни, заяви, че те са направили всякакви компромиси. 

„Всички тези грешки трябва да бъдат избегнати от първия мандат. Независимо на коя партия ще дадете мандат,  ще положим усилия той да бъде реализиран“, увери Манолова.

Тя очерта 3 риска- мигранти, 4-та вълна ковид и социално напрежение, заради ръста на цените на тока и парното. Манолова добави и пожарите, които са създали тревога и ужаса у хората в Родопите.

Тези 4 риска през есента ще станат кризи, каза тя, „затова политическите сили нямат право на проявяват нахалството и да се вкарват в предизборна агитация“.   

Тя обясни решенията в три инструмента: актуализацията на бюджета, активни действия на институциите за пресичането на възможната мигрантска вълна и създаването на редовно правителство с времеви срок до следващата пролет, което да даде решения на предстоящите кризи и да успокои българските граждани.

В началото на консултациите президентът Румен Радев се обърна към „Изправи се БГ! Ние идваме!“ с думите: „Сформирането на редовно правителство е тема, която изисква компромис и консенсус. В парламента няма малобройни и по-малобройни партии, има партии с ясна гражданска позиция. Вашата позиция е изключително важна, защото от нея зависи дали в този парламент има демократичен поглед върху основните проблеми, които имаме да решаваме“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати