Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев и Мирзоян: България и Армения ще насърчат двустранното партньорство в икономиката, туризма и образованието

Политика

Радев и Мирзоян: България и Армения ще насърчат двустранното партньорство в икономиката, туризма и образованието

Радев и Мирзоян: България и Армения ще насърчат двустранното партньорство в икономиката, туризма и образованието - Tribune.bg
Снимка:

Търсенето на нови възможности за насърчаване на партньорството между България и Армения в икономиката, туризма и образованието, обсъдиха на среща днес президентът Румен Радев и министърът на външните работи на Република Армения Арарат Мирзоян, който е на посещение у нас.

„Тази година двете държави отбелязват 30 години от установяването на двустранни дипломатически отношения, но силните духовни и приятелски връзки между българи и арменци датират от столетия, бе подчертано на срещата“, съобщават от президентството.

„Обща бе позицията, че трайното укрепване на стабилността и разширяването на транспортната свързаност в Черноморския регион и Кавказ е от ключово значение за стимулиране на инвестициите. Според министър Мирзоян откриването на пряка въздушна линия между София и Ереван може да превърне България в транспортен хъб за Армения и ще улесни реализацията на различни проекти в областта на транспорта.

Държавният глава отбеляза, че арменската общност в България е напълно интегрирана и има важна роля в обществения живот на страната. По думите на президента това дава отлични възможности за последващо разширяване на двустранното сътрудничеството в икономиката, културата и образованието. Румен Радев отправи покана и към президента на Армения Вахагн Хачатурян да посети страната ни.

По време на срещата беше обсъдена и необходимостта от устойчивост на процеса по укрепване на стабилността и сигурността в региона на Кавказ, както и ролята на Европейския съюз и на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в този процес.“, съобщиха още от „Дондуков“ 2.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати