Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев и Силяновска не можаха да се видят в Рим, програмите им се разминали

Политика

Радев и Силяновска не можаха да се видят в Рим, програмите им се разминали

Радев и Силяновска не можаха да се видят в Рим, програмите им се разминали - Tribune.bg
Снимка:

Няма да има среща между Румен Радев и президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова в Рим. Силяновска заяви, че ще се срещне с българския си колега при първа възможност.

„Днес имаше готовност за среща и от двете страни, но не се състоя поради разминаване в програмите на двете делегации. Тя (срещата) се планира за бъдещ повод. Час по-скоро, в първия възможен момент, ще я реализираме“, каза Силяновска след аудиенция при папа Франциск.

Държавният глава посочи, че папата е изразил подкрепа за европейския път на РСМ, както и за целия регион на Западните Балкани.

„Със Светия Престол имаме неразрушими исторически връзки чрез важни личности от споделеното ни минало. Благодарим на папа Франциск за приятния и конструктивен разговор“, написа Силяновска в профила си във Фейсбук, след като се срещна с понтифика.

„Убедена съм, че през предстоящия период ще се застъпваме още по-интензивно за задълбочаване на цялостните отношения със Светия Престол и ще възпитаваме взаимното уважение въз основа на общи исторически“, добави президентът на РСМ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Радев, Рим
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати