Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Изведнъж станах много интересен за всички европейски лидери

Политика

Радев: Изведнъж станах много интересен за всички европейски лидери

Радев: Изведнъж станах много интересен за всички европейски лидери - Tribune.bg
Снимка:

Този път Радев решил да не политизира празника

Нека днес отдадем почит на всички хора на словото, творци, книжовници, които през вековете създаваха българската държава на духа. Нека на 24 май поздравим всички наши достойни учители, хора на знанието, които продължават да укрепват българския дух и разпръскват тъмата на подмяната. Имаме повод за оптимизъм, България винаги е вървяла напред чрез просвета, знание и духовност. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, служебния премиер Стефан Янев и членове на правителството взеха участие в официалното отбелязване на Деня на светите братя, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност пред Националната библиотека.

Нека не политизираме днешния най-светъл български празник, отговори президентът на въпрос относно освобождаването на шефовете на службите.

Изведнъж станах много интересен за всички европейски лидери, каза президентът пред журналистите днес. По думите му към България има огромно внимание. „Няма да казвам думата натиск, но нека не забравяме – България е страната член на Европейския съюз. Ние ще се обърнем за солидарност към останалите членове на ЕС. Най-важното е да не допуска в съюза да не бъдат внесени нови проблеми”, заяви президентът.

Според него начинът за отваряне на европейския път на нашите братя от Република Северна Македония минава преди всичко през София. „Ние трябва помежду си – спокойно, откровено и доброволно – да седнем и да решим нашите двустранни проблеми”, каза още Румен Радев. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати