Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Интеграцията на Северна Македония изисква реални резултати в двустранния диалог с България

Политика

Радев: Интеграцията на Северна Македония изисква реални резултати в двустранния диалог с България

Радев: Интеграцията на Северна Македония изисква реални резултати в двустранния диалог с България - Tribune.bg
Снимка:

Отказът от език на омразата ще допринесе за връзките България-РС Македония, каза още Радев

Румен Радев се срещна със специалния пратеник на правителството в Скопие Владо Бучковски в края на визитата му у нас. Президентът заяви, че европейската интеграция на Република Северна Македония изисква не опити за влияние и натиск чрез трети страни, а постигането на реални резултати в двустранния диалог с България.

Открити сме за партньорство и очакваме неотклонна политическа воля от страна на политиците в РСМ, която да насърчи работата на експертно ниво и да докаже, че добросъседството между нашите две държави е реалност, заяви той.

България никога не е оспорвала демократичното право на самоопределение на гражданите на Република Северна Македония, но не може идентичността на една държава да се гради върху омраза към друга, особено към братска страна, посочи още президентът.

Според него изоставянето на езика на омразата към България в югозападната ни съседка и промяната на съдържанието на учебниците, в работата на научни институти и надписите на исторически паметници и в музеи, ще бъде реален принос в изграждането на добросъседски отношения.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Надблюдател Човек ,който не си е мръднал ни най-малко пръста, да допринесе за двустранните отношения, искал "реални" резултати! Не става така Фатмак, иска се инициатива , иска се работа, и от тебе , не само да се набираш за крайна инстанция, която само да ...иска!
10.12.2020 22:45 / Отговор
Безделникът радев, пак ръси простотии...
11.12.2020 09:55 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети