Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Инцидентът в Полша крие риск от дестабилизация на региона

Политика

Радев: Инцидентът в Полша крие риск от дестабилизация на региона

Радев: Инцидентът в Полша крие риск от дестабилизация на региона - Tribune.bg
БГНЕС

МВнР изрази притеснение от взрива

Инцидентът в Полша, който доведе до загубата на човешки животи, е неприемлив, крие риск за дестабилизация на целия регион и за разширяване на териториалния обхват на войната на Русия срещу Украйна. Това заявява държавният глава Румен Радев в своя позиция, разпространена от прессекретариата на президента по повод взрива в Полша, близо до украинската граница.

Необходимо е незабавно изясняване на този опасен случай и предприемане на адекватни мерки. Всеки ден на тази война разрушава бъдещето на Европа и света, заявява президентът Радев.

Държавният глава посочва още, че поддържането на съвременни отбранителни способности и запазването на единството в Алианса са от ключово значение за опазването на мира. 

По-рано от външното ни министерство изразиха притеснение от експлозията.

„Следим развитието на ситуацията отблизо и сме в контакт с нашите съюзници за консултации. Изразяваме пълна солидарност с полските ни съюзници, обединението на НАТО и Европейския съюз е нашата сила. От самото начало на руската война в Украйна заявяваме, че агресията трбва да спре”, се казва още в позицията на МВнР.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети