Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев издаде указа за обнародване на Закона за здравето, но сезира Конституционния съд

Политика

Радев издаде указа за обнародване на Закона за здравето, но сезира Конституционния съд

Снимка:

Президентът Румен Радев няма да налага вето на поправките в Закона за здравето, които вчера бяха приети от Народното събрание. Държавният глава вече е издал указа за обнародването за закона, съобщиха източници на Tribune.bg.

Поправките дават правомощие на Министерски съвет да обявява извънредна епидемична обстановка при нужда.

Законът беше необходим, за да може правителството и здравният министър да имат нужните правомощия без да бъде удължавано извънредното положение след 13 май.

Законът ще влезе в сила след обнародването му в Държавен вестник.

От "Дондуков" 2 обаче заявяват намерения са сезират Конституционния съд за определени текстове, които според Радев били в противоречие с Конституцията.

"Държавният глава Румен Радев нееднократно е призовавал отговорните институции към планирано и управляемо излизане от извънредното положение. Липсата на план от страна на Министерски съвет доведе до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния възможен момент и то с неясни и противоречиви разпоредби. За да не се прекъсва социалната и икономическа подкрепа за потърпевшите граждани и бизнеса в условия на криза, растяща безработица и загуба на доходи, президентът подписа указ за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето", обявиха от прессеретариата на държавния глава.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още