Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова не каза ще бъде ли вицепремиер в новия кабинет (Обновена)

Политика

Нинова не каза ще бъде ли вицепремиер в новия кабинет (Обновена)

Нинова не каза ще бъде ли вицепремиер в новия кабинет (Обновена) - Tribune.bg
Снимка:

Радев към БСП: Новото управление има нужда от силен социален вектор

Последни за днес за консултации при Радев влязоха от БСП.

„Българската левица винаги е заставала против беззаконието и диктатурата в интерес на огромно мнозинство от хората, а не на малки овластени групи на задкулисието. Хилядите социалисти го доказаха на изборите. Двете служебни правителства дадоха възможност за стабилизация в условията на криза, дадоха възможност за скъсване с пороците на миналото, за формиране на нов тип управление с хора от различен тип политически профил. Високо ценя положителната оценка, която дадохте на тази формула преди няколко месеца, когато даже предложихте служебното правителство да продължи като редовно. Подходът към съставяне към коалиционно правителство може да стъпи на тази основа, за формиране на стабилно мнозинство за управление“, заяви Радев към БСП като заяви, че се надява да са оценили извършеното до момента. 

„Обществото ни е дълбоко разделено социално – с растяща бедност, в резултат на порочно управление, затова се надявам, че вие ще имате водещ принос, защото новото управление има нужда от силен социален вектор“, заяви още президентът.

Нинова от своя страна заяви, е наясно с отговорността.

„Много пъти сме посочвали, че България ни се нуждае от работещ парламент и редовно правителство. Дадохме своята експертиза и своята воля за промени. Разговорите продължават и в момента. Ще положим усилия до край за съставяне на правителство и да има работещ парламент. За нас е най-важно да се почне работа по бюджета, да не оставяме хората през зимните месеци в затруднено положение, да гарантираме мерки за увеличените цени, да не допускаме повишаването на цените за електроенергия за битовите потребители от 1 януари“.

Нинова посочи, че проблемът в прокуратурата е системен и партията е заявила позиция– няма значение как се казва главният прокурор, но правомощията му трябва да се ограничат; да се закрият специализираният съд и специализираната прокуратура, да се промени начина на работа на КПКОНПИ, заяви тя.

На излизане от срещата тя заяви, че до довечера ще бъде изчистено политическото коалиционно споразумение. Министри и постове след това, допълни тя.  По думите ѝ няма да има Министерство на държавните предприятия.

Коректно формулираното име е Министерство на икономиката и индустрията, внесе яснота през усмивка Нинова, но подчерта, че не го знае, защото тя ще е начело, а заради записа му в коалиционното споразумение.  

Лидерът в оставка не отговори дали ще бъде вицепремиер в бъдещия кабинет.

Утре предстои Национален съвет на БСП, където ще бъдат обсъдени структурата на Министерския съвет и имената, които социалистите ще предложат за министри.

Нинова отново заяви, че приоритетът им ще бъде бързото приемане на бюджета. Това основно е и бил разговорът между социалистите и Радев.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети