Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев към ПП/ДБ: 9 месеца имахте отговорност за властта и си осигурихте подкрепата на ДПС

Политика

Радев към ПП/ДБ: 9 месеца имахте отговорност за властта и си осигурихте подкрепата на ДПС

Радев към ПП/ДБ: 9 месеца имахте отговорност за властта и си осигурихте подкрепата на ДПС - Tribune.bg
Снимка:

„През последните 9 месеца основно вие имахте отговорността за властта и си осигурихте подкрепата на ДПС“. Това каза на представителите от ПП/ДБ президентът Румен Радев.

„Склонни ли сте да продължавате по същия път или сте склонни да преразгледате отношенията си с партньорите и с властта?“, попита той и също както попита ГЕРБ, поиска да знае дали и „промяната“ ще имат нужда от повече време за преговори.

„Действително преди 9 месеца поехме отговорност, осъзнавайки риска от политически вреди. Струваше си“, отвърна Денков, който се похвали с успехите си през мандата.

„Да, понесохме критическа щета – защото и другите политически сили решиха да печелят с популистки подход. Струваше си, надявам се след време да бъде осъзнато“, каза премиерът в оставка.

На излизане от президентството Николай Денков заяви, че разговорите с ГЕРБ-СДС са били конструктивни, но има още работа. „Вчера и онзи ден разговорите бяха конструктивни, трябва да продължат със същата интензивност. Убедени сме, че максимално бързо трябва да приключат преговорите“, добави Денков. „Трябва да уточним законодателната програма“, добави той

„Отделно е управленската програма, която трябва да се актуализира и, разбира се, съставът на Министерския съвет, така че докато не бъде завършена цялата работа, ние нямаме краен документ, около който да се съгласим“, каза Денков след консултацията при президента Румен Радев.

Премиерът в оставка заяви, че изборите са лош вариант, но ПП-ДБ са готови за такива, ако не са стигне до разбирателство с некоалиционния им партньор.

На 12 март, вторник, президентът ще се срещне с:

Представители на парламентарната група на Възраждане от 9.30 часа;

Представители на парламентарната група на „БСП за България“ от 11.30 часа;

Представители на парламентарната група на „Има такъв народ“ от 14.00 часа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети