Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Крайно време е да извадим главите си от пясъка

Политика

Радев: Крайно време е да извадим главите си от пясъка

Радев: Крайно време е да извадим главите си от пясъка - Tribune.bg
Снимка:

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме и следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

„Мисля, че е крайно време да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите провинциална крамоли и да се върнем там, където ни е мястото“.

Президентът припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г.

Той попита къде е останала България, която първа реагира на всички важни проблеми в региона като апелира към българските политици да решат вътрешнополитическите проблеми и да върнат България на Балканите „в един по-широк регионален план“, защото страната ни е доказала, че може да води с конструктивни политики и може да инициира важни процеси. Радев увери, че страната ни остава твърдо ангажирана в операция „Алтея“, която е продължение на полицейската мисия на ООН в Босна и Херцеговина за гарантиране на мира след като войната приключи. Президентът посети и военната база „Бутимир“, в която са базирани и българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети