Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На 10 ноември Радев написа: Лозунгът „Мутри, вън“ вещае края на узурпаторите на прехода

Политика

На 10 ноември Радев написа: Лозунгът „Мутри, вън“ вещае края на узурпаторите на прехода

На 10 ноември Радев написа: Лозунгът Мутри, вън вещае края на узурпаторите на прехода - Tribune.bg
Снимка:

„България не е бащиния на шепа безсъвестни политици и олигарси, а общ дом на всички българи“, написа президента

Президентът Румен Радев използва датата 10 ноември, за да подчертае, че „Лозунгът „Мутри, вън“ вещае края на узурпаторите на прехода. Във Фейсбук той написа „надеждите за справедливо общество на свободните граждани и свободната инициатива, за социална България, каквато е заложена в Конституцията, не бяха материализирани“.

Радев подчертава, че „три десетилетия след началото на прехода корупцията замени идеологията, а законът все повече се отдалечава от морала“.

Той открои, че „пред нас отново стоят трите исторически задачи от 1989г.: върховенството на правото, свободата на словото и честните избори. Автокрацията и нейните задкулисни партньори върнаха обществото в началната точка на прехода“.

Време било трудолюбивите и даровити българи да получат простор, за да сбъдват мечтите си, казва Радев. И настоява да се спре с цитирам „прокуждането на докторите и медицинските сестри зад граница, а болните да разчитат на подаяния, както и да се съберат отново семействата, които днес търсят препитание в чужбина“.

„България не е бащиния на шепа безсъвестни политици и олигарси, а общ дом на всички българи. Братството на почтените хора, които всеки ден отстояват принципите си, тази година си даде среща и надигна глас на площадите.“

В заключение на поста си президентът уверява „ Винаги ще бъда редом с вас в борбата за връщане на справедливостта в обществото, на закона в държавата, на държавата на гражданите."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (21)

Марина Луд умора няма. " Мутри вън , силиконки - вътре"
10.11.2020 12:57 / Отговор
ПРОСТАК - ВОЕННОПРЕСТЪПНИК, ПРЕДАЛ БЪЛГАРИТЕ, ВДИГНАЛ ЮМРУК СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКИТЕ БЪЛГАРИ........ МЛЪКНИ, ПРОСТАКО!
ТЪРПЕНИЕТО НА ТРУДОЛЮБИВИТЕ И ДАРОВИТИ БЪЛГАРИ СЕ ИЗЧЕРПВА-НЯМА ДА ДОПУСНАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ, БКП(НА КОЕТО СИ ЧЛЕН) ДА СЕ ВЪРНЕ И ОТНОВО ДА ОКРАДЕ ПЕНСИОННИТЕ И ЗДРАВНИ ФОНДОВЕ.
ЧЕРВЕН БОКЛУК РАДЕВ, ВЪН!
10.11.2020 17:28
Вещае твоя край Метежнико радев
10.11.2020 19:42
Минчо вън Това е яко
10.11.2020 19:47
Bad Co Този всъщност поглеждал ли се е в огледалото на какво прилича? За интелектуалец ли се има ?
Боже, върни се да си прибереш вересиите!
И някой досега чул ли е този паразит да предложи някаква идея, предложение, някаква инициатива или решение на някакъв проблем? Или умственият му капацитет стига до там , да рецитира опорките на Черепа ?
10.11.2020 13:28 / Отговор
k Радев, обади се, когато те изберат за втори мандат!
10.11.2020 13:30 / Отговор
синала Толкова глупав човек
10.11.2020 13:33 / Отговор
Кой трепери от Гешев А Гешев написал-предстоят разкрития,освен ,че са известни на всички назначения на два щата, търговия с влияние и притежание на секретни документи,укриване на документи от комисия и т.н.
10.11.2020 21:06
ФЕН В заключение на поста си президентът уверява „ Винаги ще бъда редом с вас в борбата за връщане на справедливостта в обществото, на закона в държавата, на държавата на гражданите. БЛАГОДАРЯ , АМА нЕма НУЖДА !
10.11.2020 14:03 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати