Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев сърдит на ДПС, че няма да го подкрепят този път

Политика

Радев сърдит на ДПС, че няма да го подкрепят този път

Радев сърдит на ДПС, че няма да го подкрепят този път - Tribune.bg
Снимка:

Според държавния глава ДПС били ортаци на Борисов

Над 4 пъти журналисти зададоха въпроси към президента Румен Радев дали остава първоначално обявената от него дата за парламентарни избори. Държавният глава избегна отговора и прехвърли топката към премиера Бойко Борисов.

„Целта на консултациите не е датата, а начинa за провеждане на изборите. Аз посочих достатъчно рано датата, за да има мобилизация в работата на институциите, но не виждам резултат. Не виждам организационна и логистична готовност за изборите. За разлика от Борисов, за мен е важно как ще се гарантира здравето и конституционното право на българите“, каза Радев.

„Към момента нямам информация от правителството, която да гарантира готовност за изборите“, каза той.

Явно шеметните предизборни обиколки на премиера му пречат да се ориентира в същността на консултациите и преди да говори изобщо за избори, премиерът дължи отговор за най-високата смъртност в България, каза още Радев.

После обясни, че все пак ще покани и парламентарно представените партии за консултации. "Събота и неделя ще имам среща с извънпарламентарно представените формации, разбира се ще поканя и парламентарно представените партии", каза Радев.  А после допълни, че датата за изборите ще стане ясна от указа, който ще издаде в края на януари.

Логично е партията на г-н Пеевски да подкрепи г-н Борисов на президентските избори, те са ортаци в бизнеса и политиката – още повече, че г-н Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган, който поздрави ДПС на тяхната конференция. По този начин президентът коментира заявката на ДПС, че няма да го подкрепи за втори мандат.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

Е, бре, Мунчо !!!
06.01.2021 12:08 / Отговор
Р. РАДЕВ Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК............... И ТАЗИ РАБОТА НЕ МОЖЕ ДА СВЪРШИ..................... . БОЙКО И ТОВА ЛИ ТРЯБВА ДА ПРАВИ?
06.01.2021 12:18 / Отговор
Иванчев Радев, малко ти остана. Имаме години, годин пред нас, та някакви си месеци ... След ковида ще се отървем и от тебе ... А ти си заминаваш на село. Защо ли? - Където и да пипнеше - обърка, другарю. Даже няма да те нарека цървул - на умряло куче, според поговорката, нож не се вади... Хайде стягай се ... поживо поздраво та в хасковско, забравих името на селцето ти. Ако ти по-харесва Масква - моля!
06.01.2021 18:22
Bad Co Какъв дебил трябва да си, да те подкрепи изцяло етническата партия, и след това да я приписваш на Борисов! Този верно продължава с КГБ-ските сценарии...колкото по-нагла и по-брутална е една лъжа , толкова повече хората да говорят за нея ! Всички видяха ,че се нас'ра с датата, а сега виждаш ли , това което смърди не било от него! Още "мислил", но ГЕРБ му пречели да вземе решение!
И как няма да е най-високата смъртност бе Фатмак, като партията която те издигне изгони над 1.5 млади българи и тука останаха над 2 милиона пенсионери! Като ни остана най-възрастното население ,каква очакваш да е смъртността? Или Корнела с един кючек на Бузлуджа ще ги подмлади всичките? Такъв серсем , не сме имали в БГ- политиката!
06.01.2021 12:30 / Отговор
Мина За разлика от Борисов,за него било важно здравето на хората..... Този ни взема за народ с деменция. Ние виждаме за кого е важно българите да са здрави и на кого му ври главата от тази пандемия. И е недопустимо президент на една държава да се изказва по този начин за президента на съседна държава.Намеците, че Борисов е ортак на ДПС са хвърлени във въздуха за балъци , но е факт,че Радев беше избран от ДПС , които вече съжаляват за грешката си.Такъв празнодумец и празноглавец скоро няма да стъпи в президентството.
06.01.2021 12:37 / Отговор
вярно е пълен цинизъм От кога му стана важно здравето на хората, от вчера ли? Преди месец когато обяви 28 март не му беше важно, от както регистрираха първия заразен в България през Шипка, протестите и банкетите в армията не му беше важно..сега му било? Наистина ли сме толкова прости за колкото ни смята Радев?
06.01.2021 13:54
Лино ЛОШОТО Е ,ЧЕ ИТЕ ТЕ КЪСНО РАЗБРАХА КОЛКО СИ ТЪП.
АКО БЯХА ТЕ РАЗБРАЛИ У ВРЕМЕ, ЩЕШЕ ДА ВИДИШ ПРЕЗИДЕНСТВО
НА КУКОВО ЛЯТО. ДПС ДОПСНАХА МНОГО ГЛЯМА ГРЕШКА,НО ДА СА
ЖИВИ И ЗДРАВИ ТЯ Е ПОПРАВИМА.
06.01.2021 13:51 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати