Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Модернизацията на Българската армия е все по-наложителна

Политика

Радев: Модернизацията на Българската армия е все по-наложителна

Радев: Модернизацията на Българската армия е все по-наложителна - Tribune.bg
Снимка:

„Уважаеми сънародници, на светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост“. Така започва поздравлението на президента Румен Радев по случай 6 май - Денят на храбростта и празникът на Българската армия.

„Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар“, продължава той.

„Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас.

Българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни. Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива. Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия“, продължава президентът.

„Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България! Честит празник!“, завършва поздравлението на държавния глава.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети