Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев на аудиенция при папа Франциск по повод 24 май

Политика

Радев на аудиенция при папа Франциск по повод 24 май

Радев на аудиенция при папа Франциск по повод 24 май - Tribune.bg
Снимка:

С българската делегация ще пътува и делегация от Република Северна Македония

От 26 до 28 май държавният глава Румен Радев ще бъде на посещение във Ватикана и Италианската република. Президентът ще ръководи българската делегация, която по традиция е приемана на аудиенция от главата на Римокатолическата църква по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. В рамките на визитата държавният глава ще посети светите за българите места.

За да отдадат заедно почит пред делото на светите братя Кирил и Методий в Рим, тази година с българската делегация ще пътува и делегация от Република Северна Македония, ръководена от президента Стево Пендаровски.

На 26 май в Рим държавният глава Румен Радев ще отдаде почит пред паметника на легендарния български войвода и революционер капитан Петко Войвода. По-късно ще участва в официалното откриване на галерия „България“ към Българския културен институт в италианската столица.

На 27 май Радев и българската делегация ще бъдат приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Във Ватикана е предвидена и среща на българския президент с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин. По-късно през деня държавният глава ще присъства на Божествена света литургия в базиликата „Сан Клементе“, а след това и базиликата „Санта Мария Маджоре“.

На 28 май президентът Румен Радев ще проведе среща с италианския си колега Серджо Матарела.

В българската делегация за посещенията в Рим и Ватикана са министърът на културата Велислав Минеков, общественици, представители на Българската православна църква, както и на Католическото вероизповедание в България. Държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати