Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев на ифтар: Следващите дни са възможност за равносметка, смирение и опрощение

Политика

Радев на ифтар: Следващите дни са възможност за равносметка, смирение и опрощение

Радев на ифтар: Следващите дни са възможност за равносметка, смирение и опрощение - Tribune.bg
Снимка:

„Следващите дни и седмици са не само време за пост и молитва, за размишление и равносметка, те са и възможност преди всичко за смирение и опрощение, за милосърдие и милостиня“, заяви президентът Румен Радев, който е домакин на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

По думите му вярващите са водени от естествения стремеж за духовно извисяване, за да търсят нови сили по пътя на човеколюбието и укрепването на обществения морал. И то в търсене на смисъла и нуждата от духовна храна. Именно това дава сили на човека, предпазва го от някои пагубни страсти на светския живот, зарежда го със сили в стремежа към мъдрост и към духовно извисяване, посочи Радев.

„Във време на драматично изпитания за човечеството, днешното събитие е и повод да отправим нашия общ призив за мир и за разбирателство, за съпричастност и подкрепа към бедстващите в регионите на кървави военни конфликти. Там, където всеки ден продължават да загиват невинни жени и деца, и там, където, за съжаление, човешкият живот престана да бъде ценност“, отбеляза той и призова да го направим с ясното разбиране и убеденост, че това е проява на отговорност към съдбата на идните поколения.

Радев е категоричен, че сме длъжни да завещаем един по-добър свят, основан на мир и разбирателство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети