Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев на всяка спирка: Оставка на правителството и на главния прокурор

Политика

Радев на всяка спирка: Оставка на правителството и на главния прокурор

Радев на всяка спирка: Оставка на правителството и на главния прокурор - Tribune.bg
Снимка:

Часове, след като снощи президентът Румен Радев слезе при протестиращите, за да припомни, че иска да прави служебен кабинет, днес президентът отново повтори исканията си. Този път Радев направи това от Велико Търново, където ще посети Националния военен университет „Васил Левски“.

„Изходът е един – оставка на правителството и на главния прокурор, предсрочни избори“, каза Радев пред журналисти.

„Преживяваме пречистване след години на лъжи, българите имат кураж и достойнство да изричат истината“, каза Радев.

Според него рокадите в кабинета са опит за печелене на време. „6 месеца са губене на време за цялото общество, няма доверие в управлението“, каза той.

Радев обясни, че взима страната на хората, а не само на протестиращите. Има силна гражданска воля, оттам се ражда политическата воля, каза той.

По повод на информацията от ДАНС, че секретарят му по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е искал да получи достъп до класифицирана информация с гриф „Строго секретно“, Радев каза: “Не мога да коментирам, има човек, който отговаря за сигурността на информацията, питайте него.“

Прокуратурата обвини в длъжностни престъпления и търговия с влияние президенстския секретар. Заедно с него подведен под отговорност бе и бизнесменът Пламен Бобоков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Джедай Тотю Ами не, Рундьо, не позна, Рундев! Няма да има оставка нито на правителството, нито на главния прокурор, куха главо брадавичеста! Ясно ли ти е? И никой, ама абсолютно никой няма да дойде да ти помогне – нито от България, нито отвън! И се радвай колкото сили имаш, ако това насъскване на шепа хора срещу народа ти се размине само с липсата на втори мандат, а не с арест и затвор! Не дърпай българския лъв за опашката, защото хората вече са готови да влязат там, където се криеш и да те изкарат барабар с бюрото на площада!
24.07.2020 12:42 / Отговор
Илия Воденичаров Туй недоразумение докога ще го гледаме!
24.07.2020 13:03 / Отговор
Тартаковер Правилно! „Картаген трябва да се унищожи“ ! С тази крилата фраза римския политик Марк Порций Катон е завършвал всяка своя реч в Сената.
Дотук с приликите между настойчивостта на нашия Президент и древността. Оттам всичко останало са разлики. Картаген е велика древна държава, ръководена от гениалния пълководец Анибал. ГЕРБ е жалка корумпирана мафиотска структура, ръководена от престъпник в миналото и младостта си. Останал такъв в следващия етап, когато глупави хора, размишляващи със задните си части и омаяни от бандитската му "харизма"са му поверили държавата. Ще остане такъв докато диша. Вълкът козината си мени, не и характера е установил мъдрия ни народ.
24.07.2020 13:08 / Отговор
Киро Бизона Тараторчо, дори и „глупави хора, размишляващи със задните си части и омаяни от бандитската му "харизма" на „гус‘ин благоверният на „фърст лейди, секънд хенд“, тоя, дето излиза с вдигнат юмрук като Ернесто Че Гобара от сградата, която мърси с присъствието си, няма да гласуват за него! Така че , сбогом втори мандат! И никой няма да заплаче за него! Сбогом и на теб, Тараторчо! Сега да не вземеш да си посегнеш от мъка, ей!
24.07.2020 14:29
Кога се деполитизира, кога....! пРезидентът НЯМА право да говори срещу държавни институции пред военните, които са деполитизирани! Пар екселанс нарушение на конституцията!
24.07.2020 14:09 / Отговор
Анастас СВИРКА ......... На всяка Спирка 'ше пра'еш Свирка - Копанар Малоумен порусначен.

Настроение:
(пре'баващо)
24.07.2020 14:40 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати