Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев нареди Северна Корея сред световните лидерите в иновациите

Политика

Радев нареди Северна Корея сред световните лидерите в иновациите

Радев нареди Северна Корея сред световните лидерите в иновациите - Tribune.bg
Снимка:

Според президента Европа изостава в развитието на иновациите

Северна Корея е световен лидер в иновациите – мнението е на президента Румен Радев. Държавният глава говори по време на 15-я национален форум „Иновации и икономически растеж”.

В изказването си той посочи световните лидери в иновациите и нареди сред тях и азиатската тоталитарна държава.

„Европа изостава от световните иновационни лидери – САЩ, Северна Корея, Китай, Япония, където иновациите са национална политика. Където съревнованието на политическата арена, съревнованието за надмощие се реализира чрез иновации“, изтъкна Румен Радев.

Според него причината тези държави да са лидери в иновациите е симбиозата между бизнес, държава, наука и образование.

Президентът е прав, че в политическата арена Пхенян залага на надмощие в иновациите във военната техника. Комунистическата държава не спира с изпитанията на нови ракети, а мнозина анализатори смятат, че върховният лидер Ким Чен-ун използва тестовете за предупреждения към световните лидери. Изпитанията на оръжия продължават, докато се правят опити за нова среща между него и американския президент Доналд Тръмп.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

ИСТИНАТА Северна Корея е известна с оръжие за масово поразяване, с което се гордее техният самовлюбен диктатор. Защо не казва нищо за живота на народът в Северна Корея? Това ли му харесва на пРезидента? Най-скъпоплатеният бг екскурзиант с парите на народът, който почти за 3 г., не е свършил за 5лв.работа в интерес на Б-Я. Всеобща тайна, че това е PR на БКП/БСП, решил да дава съвети на високо ниво. Вероятно няма избор. Висока е цената към тези, които ти поставят насила короната и властта, за които нито имаш нужната подготовка, нито е твоето място. Тежка е царската корона, за която нямаш нужните заслуги, но дългът, си е дълг. Какви са договорните не е важно. По-важното е, да се работи в интерес на Б-Я и се защитава авторитетът й. Да не се позволява да ставаме за смях пред всички европейски държави.
05.12.2019 19:04 / Отговор
Йолист Юлиев Чакалов Комунистическата отрепка Румен Радев посочи Северна Корея втора след САЩ.
Ако не се срамуваше идиота ,може би щеше да посочи диктаторската държава на първо място...
05.12.2019 19:14 / Отговор
Радичок Решетников Такъв див и необразован президент не сме имали до сега...Но в тази дива държава това е нормално...
05.12.2019 19:30 / Отговор
Красимир Делирадев Не хули държавата! Това, че с помощта на комунистите и руските шпиони този кретен успя да излъже много българи не означава че всички са диваци! България е свята, никой истински българин не я нарича дива държава.
06.12.2019 01:41
Джуджето Путин Червените отрепки като Руския шпионин Радев, са срам за България.
05.12.2019 21:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети