Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев: Левски е единственият съдник, пред когото всички българи се чувстват равни

Политика

Румен Радев: Левски е единственият съдник, пред когото всички българи се чувстват равни

Румен Радев: Левски е единственият съдник, пред когото всички българи се чувстват равни - Tribune.bg
Снимка:

В пантеона на българската свобода има записани много имена, но в народната памет Левски е несравним. Малцина са обичани така силно и безрезервно като Левски. Може би защото народът ни имаше нужда от своя Апостол на свободата - не само в робските години. Ние се нуждаем от него не по-малко и днес – век и половина след неговото обесване, заяви държавният глава.

По думите на Радев Левски е единственият съдник, пред когото всички българи се чувстват равни. Той продължава не само да ни сочи кривицата, да боде нашата съвест и да смущава нашето безразличие, но и продължава да сочи пътя към онази република, която остава блян за поколенията българи, посочи Румен Радев. Президентът отбеляза, че днес Левски е това, което знаем за него и което ще завещаем на децата си. Затова е толкова важно не само да познаваме неговото дело и живот, но и непрекъснато да търсим нови факти за тях, да ги правим достояние на обществото и особено на младите хора, добави държавният глава.

Вярвам, че с помощта на най-новите мултимедийни технологии животът и делото на човека и революционер Васил Иванов Кунчев ще докоснат по нов, вълнуващ начин сърцата и умовете на млади и на стари и ще пресъздадат едни от най-вълнуващите мигове от живота на Левски, каза още Румен Радев.

 

Найден Тодоров, Румен Радев, Васил ВасилевНайден Тодоров, Румен Радев, Васил Василев

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети