Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Не аз определям датата за изборите този път

Политика

Радев: Не аз определям датата за изборите този път

Радев: Не аз определям датата за изборите този път - Tribune.bg
Снимка:

4 юли беше абсолютно невъзможна, а за след 11 юли не може да се отлага, обясни президентът

„Не аз определям датата за изборите този път – 4 юли беше абсолютно невъзможна, а за след 11 юли не можеше да се отлага“. Това каза президентът Румен Радев по време на изслушването на номинираните за членове на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Факторите-действията на самите партии в 45-ото Народно събрание, тяхната конфигурация и невъзможността да излъчат правителство, в същото време Конституцията, в която има ясни срокове.

По думите му избори не са правени избори през юли, август и първата половина на септември, с изключение на един вот – на 5 юли 2009 г.

Радев коментира и Изборния кодекс - „Хубав или лош, той е стъпка към достъпни, по-честни, по-прозрачни избори“, убеден е президентът.

Той посочи, че пред Централната избирателна комисия има много предизвикателства, а също изрази очакването за по-голяма твърдост на комисията за санкциониране навреме на всички нарушения.

Радев каза, че ще издаде указа за ЦИК в срок, с една особеност, че предвид решението, той трябва да стане заедно с обявяването на служебното правителство поради мораториума.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети